Uz hranu počinje priča
DogađajiWeekend Food Festival u Rovinju

Weekend Food Festival u Rovinju

Weekend Food Festival u Rovinju će okupiti svetske i regionalne šefove, uz bogati program festivala biće organizovane i gala večere u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.

Šefovi Karime Lopez i Takahiko “Taka” Kondo iz Gucci Osteria da Massimo Bottura, Ricard Camarena, Joao Oliveira, slovenski šefovi David Žefran i Igor Jagodić, kao i predstavnik New Balkan Cuisine, Vanja Puškar, pripremaće tematske večere inspirisane  ličnim iskustvima, ali i lokalnim namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružiće se i  impresivna lokalna postava koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.

Weekend Food Festival je jedinstven događaj koji za istim stolom okuplja sve one kojima je hrana sastavni deo posla, od najboljih svetskih šefova, stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva pa sve do gourmet zaljubljenika, a održava se u Rovinju od 14. do 16. aprila 2023. u Staroj tvornici duhana.

Prvo izdanje Weekend Food Festivala u Rovinju u tri je dana, kroz konferenciju, radionice, više od šezdeset izlagača hrane i pića te gala večere domaćih i svetskih šefova, okupilo više od 2500 učesnika s ciljem učenja, uživanja i povezivanja.

Massimo Bottura, Ana Roš i Dabiz Munoz samo su neka od imena koja su svojim nastupima napunili dvorane stare tvornice duhana u Rovinju, a u novom izdanju očekuje nas još više programa, gostujućih šefova, masterclassova, gala večera, raznoliku ponudu hrane uz zabavu, koja je neizostavni deo ovog festivala.

Više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.com.

 

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama