Kraljevski dvorovi otvoreni za posetioce

817
views
Kraljevski dvorovi
Kraljevski dvorovi

Uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča, turisti imaju priliku da obiđu dvorski park, Kraljevski dvor, Beli dvor i dvorsku crkvu Svetog Andreja Prvozvanog.

U prijatnoj jednoiposatnoj šetnji posetioci imaju priliku da se upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom Srbije. Za nas koji smo “opsednuti” hranom, posebno su zanimljive prostorije u kojima se obedovalo. Turistička Organizacija Beograda (TOB) organizovaće posete kraljevskim dvorovima svake subote i nedelje od 1. aprila do 31. oktobra u dva redovna termina, od 11 i od 14 časova, uz mogućnost organizacije grupnih poseta tokom radnih dana uz prethodnu najavu. Cena ulaznice uključuje i organizovan autobuski prevoz sa Trga Nikole Pašića. Broj ljudi u grupi je ograničen na 50.

„Kao i drugi evropski gradovi koji su imali ili imaju monarhističku tradiciju pa su otvorili svoje domove za sugrađane i turiste, tako je i Beograd otvorio vrata svojih kraljevskih dvorova koji su fakat bogate istorije srpskog naroda i prestonog grada naše države. Ovaj turistički program, koji se četrnaest godina realizuje u kontinuitetu u organizaciji Turističke organizacije Beograda, Kraljevskog dvora i SP „Lasta“ je najposećeniji program razgledanja grada, a shodno porastu prometa turista u našem gradu, očekujemo još veću posećenost ove godine“, rekao je Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda.

Za sve informacije i rezervacije posetioci se mogu obratiti Turističkom informativnom centru u Beogradu, Knez Mihailova 6, telefon: 011 26 35 622, e-pošta: dvorskikompleks@tob.rs, kontakt osoba Sanja Pavlović, vebsajt www.tob.rs.