Najbolja pekara u Parizu-Du Pain et des Idées

2958
views
Pekara Du Pain et des Idées
Pekara Du Pain et des Idées

Kada ste u Parizu, odabir pekare u kojoj ćete kupiti kroasan ili baget je samo jedan od mnogobrojnih gastronomskih rituala koji ne smete da preskočite. Jedna od najboljih pekara u Parizu –  Du Pain et des Idées je obavezna za obilazak.

U Parizu u svakoj pekari postoji bogat izbor hleba i peciva, ali ako želite da probate nešto posebno, i tradicionalno ali i moderno, naša preporuka je da posetite pekaru “Du Pain et des Idées”. Nemojte da se iznenadite ako vas zatekne red turista koji se fotograšu ispred pekare, jer je ona prava atrakcija.

Pekar Christophe Vasseur
Pekar Christophe Vasseur

Pekar Christophe Vasseur je u svojim tridesetim godinam odlučio da internacionalnu karijeru prodavca tekstila zameni pekarstvom. Danas njegova pekara postoji 14 godina, a redovi ispred nje su najveća nagrada za upornost i dokaz da se posvećenost zanatu isplati. Ljubav prema pekarstvu i želja da koristi najkvalitetnije sastojke koje će upotrebiti na tradicionalan način, važan su deo epiteta koji danas njegova pekara nosi – epitet najbolje pekare u Parizu.

Gault & Millau
Gault & Millau

Ovo zvanje je najvećim delom dodeljeno od strane onih koji su njegove proizvode probali što je i najvažnije, ali je potvrdu dobio i od prestižne francuske organizacije Gault & Millau. U pekari Du Pain et des Idées akcenat je na kvalitetu, ne na kvantitetu – koristi se prirodan način fermentacije, organska brašna i sastojci nabavljeni od domaćih proizvođača.

Savet: Parče bageta odlomite odmah u pekari, a zatim baget obavezno smestite u ceger iz kojeg će viriti barem trećinom.

Izbor peciva
Izbor peciva
Pužići
Pužići

Šta obavezno probati?

• Pain des amies – hleb sa debelom korom, orašastog ukusa
• Puž sa čokoladom i pistaćima – kružno lisnato testo sa kremom, pistaćima i komadićima čokolade
• Šapice sa jabukom – lisnato testo sa svežim jabukama
• Brioš sa prirodnom esencijom cveta pomorandže

Adresa: 34 rue Yves Toudic, 75010, Paris
Radno vreme: ponedeljak – petak, 6.45 – 20.00pm