Kafe Kozmetičar – doručak u vreme ručka

3268
views
Kozmetičar
Kozmetičar

Na Vračaru, u ulici Radoslava Grujića 25 nalazi se Kozmetičar. Nekada poznati beogradski kozmetički salon, danas je konceptualni kafić inspirisan dizajnom 70’ godina.

Utisak je sledeći: Zamislite da imate komšiju. I volite da idete kod njega, zato što možete da sedite zavaljeni u retro nameštaj iz 70ih i satima da pregledate njegovu neverovatnu kolekciju ploča. Prvi put ste kod njega probali Kusmi čaj, a spremio vam je i najbolju Marakeš kajganu. Ima svog dobavljača za kafu, jer to je deo njegove filozofije. Kod njega se osećate kao kod kuće ali svaki put kada dođete čini vam se da je vidite prvi put.

Kozmeticar
Kozmeticar

U Kozmetičaru se kafa uvozi iz malih, proverenih pržionica koje kupuju najbolja zrna na manjim plantažama Brazila, Nikaragve, Etiopije, Kenije, Indonezije… Doručak traje u neverovatnom periodu od 9 – 22 časova, a na meniju je doručak za 2 osobe na 3 sprata, američke palačinke, marakeš kajgana, benedikt jaja, humus, musli granola… a ponuda domaćih kolača se stalno menja i osvežava.

Marakeš kajgana
Marakeš kajgana: kajgana od tri domaća jaja na tamnom zapečenom hlebu, avokado, domaći blago ljut paradajz sos, malo topljenog sira i humus pored.

Od proleća je planirano da se uvedu i ručkovi i večere, kao i prodaja Kusmi čajeva, pa će Kozmetičar biti jedino mesto u Beogradu gde ćete moći da kupite Kusmi na meru i u pakovanjima od 125g i 250g.

Kusmi čajevi
Kusmi čajevi

Kafe Kozmetičar je za sve one koji uživaju u kafi i čajevima.  Za sve oni koji vole da “rade” u kafiću. Za sve one koji vole muziku sa vinila. Za sve oni koji znaju da je najbolje vreme za doručak u vreme ručka.

Vinil
Vinil

Adresa: Radoslava Grujića 25

Tel: 011 2452565

Radno vreme: 09h – 23h

Facebook: Kafe Kozmetičar