Kafeterija Lokal – na kafu i na priču o kafi

3269
views
Kafeterija Lokal
Kafeterija Lokal

Ušuškana u ulici Alekse Nenadovića, na Vračaru, nalazi se kafeterija Lokal – mesto za razotkrivanje i zaljubljivanje u kafu.

Kafeterija Lokal je mesto gde se uz kafu priča o kafi. Vlasnici su dva brata, Svetislav i Filip, koji su svoju ljubav prema umetnosti pripreme i konzumiranja kafe stavili kao glavna stavku na meni. Pored toga, sami su napravili i celokupni enterijer Lokala – koji je kombinacija prirodnih materijala i toplih boja, istovremeno i galerija otvorena za sve mlade umetnike koji žele da predstave svoje radove.

Svetislav
Svetislav

Kada prvi put sednete u kafeteriju Lokal i naručite kafu, stići će pitanje “Kakvu kafu volite?” – i barem kod nas se desila pauza u odgovoru u kombinaciji sa zbunjenim izrazom na licu. Osim informacije da pijemo “produženi” ili kafu sa mlekom, dalje od toga nikada nismo otišli, a iskreno – niko nas nije više od toga ni pitao. A kafa je mnogo, mnogo više od toga.

Produženi espresso
Produženi espresso

U Kafeteriji Lokal se služi 6 vrsta zrna kafe, koja se razlikuju po ukusu – na koji utiče način uzgoja, pranja i prženja. Naša preporuka za svakog ko poseti Lokal bi pre svega bila da pita za preporuku i da postavi pitanja i potpitanja. Mi smo probali “Blend kuće” koji predstavlja najblaži prelaz između komercijalne i “specijalne” kafe. Dalje, tu su i srednje prženi blend, organska kafa, brazilska, dekaf i kafa meseca. A kao specijalitet kuće na meniju su menta kafa i oranž kafa.

Latte
Latte

Obavezna pitanja koja bi trebalo da postavite u Lokalu:

  • zašto se produženi espreso služi sa vodom sa strane?
  • u čemu je razlika između espresa sa mlekom i kapućina?
  • šta je tonik kafa?

I uživajte!I u kafi i u priči o kafi!

Kafeterija Lokal
Alekse Nenadovića 24
Radnim danima 08-22h
Vikendom 10-20h