Uz hranu počinje priča
ZanimljivostiIkea - dođeš zbog nameštaja, ostaneš zbog hrane

Ikea – dođeš zbog nameštaja, ostaneš zbog hrane

Jedan od najpoznatijih brendova na svetu, Ikea je napravila pravu revoluciju sa ponudom hrane u svojim prodajnim objektima.

Kada god sam u prilici da boravim u zemlji u kojoj postoji Ikea (što je manje više, svaka zemlja sem Srbije) – jedna od prvih stavki na listi mi je poseta muzeju… da se ne lažemo, jedna od prvih stavki na listi mi je poseta Ikei. I da, na početku je to bilo zbog svih mogućih i nemogućih, potrebnih i “ne znam šta će mi, ali moram da imam” stvari, a onda sam otkrila hranu.

Hot dog Ikea
Hot dog Ikea

Hot dog sam po sebi nije hrana koja zaslužuje previše hvale, ali hot dog u Ikei je sastavni deo prepuštanja niskim porivima, koji uključuju konzumerizam, kupovinu zato što je jeftino ili zato što ako kupite tri (bilo čega), dobijete četvrti besplatno. U većini Ikea radnji, hot dog uz koji dobijete i piće košta oko 200 dinara.

Najjeftiniji hot dog, čuvene švedske ćuftice sa džemom od planinske brusnice, linija sa kolačima – sve navedeno mi daje snagu da izdržim sate i sate provedene u obilasku 1001 varijante predsoblja, kuhinje i dnevne sobe.
I ne samo zato što vrlo brzo upadnem u depresiju, jer ne mogu da spakujem celu predloženu varijantu sobe u kofer, te moram da se zadovoljim sa dve čaše (one čuvene), mutilicom i sklopivom lampom.

Kolači
Kolači

Pored dela u kojem se nalazi kantina u kojoj se nalazi linija sa gotovim jelima, blizu izlaza/ulaza je Bistro u kojem se kupuju hot dog i ostala brza hrana, a na raspolaganju je i prodavnica prehrambenih artikala koje možete da kupite za poneti ili pripremu kod kuće.

I eto, ko kaže da kauč i hot dog ne mogu da idu ruku pod ruku. U mom slučaju, i u jednoj i u drugoj ruci je hot dog.

U Ikei jela, i o Ikei tekst napisala: Jelena Popović Đorđević

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama