Kaš Balkan Brewtopia – bogatstvo mirisa i ukusa u čaši

2740
views
Kaš Balkan brewery
Kaš Balkan brewery

Kaš Balkan Brewtopia je craft pivara iz Beograda koja je osnovana 2013. godine. Naziv pivare je nastao po terminu “Kaš” za koji se veruje da datira još 5000 godina pre nove ere i koji je označavao napitak najsličniji pivu u Mesopotamiji.

Kaš Balkan Brewtopia proizvodi 2 ejl (ALE) piva –  APA ( American Pale Ale) sa 5,5 odsto alkohola prepoznatljiv po citrusnim i cvetnim aromama američkih hmeljeva i Rye IPA ( ražani Indian Pale Ale) sa 6,5 odsto alkohola, koji je još aromatičnije ražano pivo.

Kaš piva su nepasterizovana i nefiltrirana, bez aditiva i veštačkih sastojaka, bogata aromama, mirisom i ukusom.  Zbog načina proizvodnje ova piva imaju kraći rok trajanja, ali to nije problem jer svaki ljubitelj piva i ne želi da čeka dugo da bi uživao u čistim hranljivim materijama i najboljim sastojcima od kojih je ovo pivo napravljeno.

Kaš pivo
Kaš pivo

Za sada se Kaš piva prodaju kao točena, u buradima od 30 l, a od jeseni se očekuje i flaširani KAŠ. Iz Kaš proizvodnje izlazi i ručno rađena konzola (točilica) kao i mobilna točilica.

Ekipa iza Kaš Balkan Brewtopia najavljuju proširenje asortimana kroz sezonske specijale (na primer, lager ili pšenično preko leta) i intenzivno rade na uspostavljanju sopstvene proizvodnje od jeseni.

Kaš pivo priča nezaboravnu priču piva napravljenog sa pažnjom, ljubavlju i najboljim sastojcima – a ova priča se ne propušta. Kaš pivo možete da naručite u – Kafeterija Prolaz, Barka, The Passengers bar, Samo Pivo, Pivopija, Cosi Bar&Kitchen…