Radisson Blu Old Mill – oaza luksuza u Beogradu

1534
views
Radisson Blu Hotel
Radisson Blu Hotel

U samom centru grada, u decembru prošle godine sa radom je počeo hotel Radisson Blu Old Mill. Ovaj hotel predstavlja autentičnu kombinaciju rekonstruisanog spomenika kulture i višespratnih kula u staklu koje ga okružuju.

Radisson Blu Old Mill otvoren je u objektu zdanja parnog mlina iz 1902. godine, koji je pod zaštitom države. Stari mlin je u potpunosti zadržao autentični spoljašnji izgled. Na obnovljenom trgu postavljeni su i originalni stubovi iz objekta. Enterijer hotela ukrašen je brojnim simbolima Beograda i Srbije, koji su predstavljeni na moderan način. Lobi Radisson Old Blu Milla dizajniran je da asocira na reke Savu i Dunav, pa su zidovi osmišljeni kao stilizovani talasi.

Talasi
Talasi

Unutrašnjost je prilagođena potrebama hotela, s tim da je iskorišćeno sve što je bilo moguće da se reciklira ili prilagodi novoj funkciji – kao na primer, pozadina recepcije, gde je rezervoar Staroga mlina, ispeglan i upotrebljen za paravan recepcije hotela. Sve cigle su, nakon rušenja Starog mlina, očišćene i vraćene na svoje mesto potpuno autentičnog izgleda.

Recepcija
Recepcija

Osim 236 moderno i stilski opremljenih soba u okviru hotela nalazi se OMB Larder + Lounge, koji je otvoren za sve koji žele da uživaju u modernim specijalitetima sa tradicionalnim sastojcima. Hotel poseduje i prostor za sastanke, koji se sastoji od šest konferencijskih sala sa najsavremenijom audio-video tehnikom. Posebna pažnja posvećena je detaljima, pa se tako u svakoj sobi na zidu nalaze slike napravljene od fotografija nekadašnjeg Starog mlina. Zidovi hotelskih soba, koje se nalaze u delu starog mlina, napravljeni su od originalnih cigala starog mlina. One su izvađene, očišćene i vraćene na prvobitno mesto.

Soba
Soba

OMB Larder + Lounge nudi specijalitete tradicionalne srpske kuhinje sa potpuno novim, savremenim pristupom u spremanju hrane, primenom najsavremenijih kulinarskih tehnika i upotrebom najkvalitetnijih domaćih i sezonskih namirnica, poštujući filozofiju održivog razvoja. Jedan od specijaliteta hotela je sladoled koji se pravi pomoću tečnog azota, čija temperatura iznosi 190 stepeni Celzijusovih ispod nule.

Sladoled
Sladoled

Radisson Blu Old Mill u brojkama:
– U hotel je investirano 55 miliona evra
– 370.875 komada starih cigala je očišćeno i ponovo upotrebljeno u gradnji objekta
– 1.320.000 kg gvožđa je ugrađeno
– 48 stabala raznog drveća je zasađeno oko objekta
– 19.400 komada nameštaja i unutrašnjih detalja je korišćeno u opremanju hotela

Kontakt: Radisson Blu Old Mill Hotel, Bulevar Vojvode Mišića 15
www.radissonblu.com