Uz hranu počinje priča
RecenzijeRestoran: OMB Larder + Lounge

Restoran: OMB Larder + Lounge

Restoran u okviru hotela Radisson Blu Mill, “OMB Larder + Lounge” odlikuje autentičan stil koji prati jedinstvenu priču Beograda i predstavlja idealan spoj gastronomske kreativnosti i tradicije.

Restoran nudi bogati izbor specijaliteta tradicionalne srpske kuhinje sa potpuno novim, savremenim pristupom spremanju hrane primenom najmodernijih kulinarskih tehnika i upotrebom najkvalitetnijih domaćih i sezonskih namirnica, poštujući filozofiju održivog razvoja. Za pripremu hrane je zadužen energičan i pun entuzijazma tim kuvara, na čijem čelu se nalazi harizmatični Fabrizio Bigi. Njegova filozofija je: lokalni proizvodi na moderan način, kršenje pravila, spora hrana, hrana za mozak… U Lounge delu restorana mogu da se probaju ćevapi i burgeri sa mesom buše,  klub sendvič, pasta i riba. Restoran ima meni za doručak, branč, ručak i večeru – a radno vreme kuhinje je od 6.30 do 23h.

Slow Food (Spora hrana)

OMB Larder + Lounge neguje koncept “Slow Food” restorana koji je u uskoj vezi sa hedonizmom i stvoren je da bi podstakao uživanje u svemu što je pred gostom. Slow Food je pokret koji je nastao još 1989. godine u Italiji. Misija Slow Food-a je uživanje u zdravoj i ukusnoj hrani i kvalitetnim vinima, obrocima u pravilnim vremenskim razmacima i spasavanje zdravih i izvornih recepata za pripremu hrane. U Srbiji je Slow Food pokret još uvek u povoju iako je za njega dosta ljudi već čulo.

Ravioli punjeni mesom mangulice sa pireom od šargarepe i vrganjima
Ravioli punjeni mesom mangulice sa pireom od šargarepe i vrganjima
Čokoladni mus sa duvanom
Čokoladni mus sa duvanom

Leonardo Lelli kafa

Prvi put u Beogradu, gosti mogu da uživaju u vrhunskom espressu od posebne mešavine najkvalitetnije Leonardo Lelli kafe. Leonardo Lelli je italijanski prerađivač kafe čija se pržionica nalazi u Bolonji. Kafu koja čini njegove blendove poručuje od malih proizvođača iz različitih delova sveta, koji kafu uzgajaju u strogo kontrolisanim uslovima. Leonardo Lelli kafa koja se služi u hotelu Radisson Blu u Beogradu pruža intenzivne arome i puno telo kafe, koji se ne zaboravljaju. U ponudi su tri različita blenda kafe, blend 75% Arabike i 25 % Robuste, 100% Arabike i 100% Robuste. Kako bi priprema ovih blendova bila na vrhinskom nivou, gospodin Leonardo Lelli je lično došao u Beograd i obučio osoblje za pravilnu pripremu kafe.

Kafa Leonardo Lelli
Kafa Leonardo Lelli

Kabinet pivo

Prateći svetske gurmanske trendove, u ponudi OMB Larder + Lounge nalazi se selekcija piva prve srpske zanatske (craft) pivare Kabinet. Sa sunčanih padina Kosmaja dolaze potpuno novi ukusi i arome za koje su odgovorni belgijski slad, francuski kvasci, sorte hmelja iz celog sveta i kosmajska voda.

Bar
Bar

Kontakt: Bulevar Vojvode Mišića 15, www.omb.rs

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama