Restoran Mandala – povratak prirodi

2869
views
Restoran Mandala
Restoran Mandala

U jednom od najstarijih delova Beograda, otvoreno je mesto za istinske zaljubljenike različitih ukusa hrane, prave hedoniste i one koji su u potrazi za oazom i mestom za uživanje – restoran Mandala.

Restoran Mandala neguje koncept koji na najslikovitiji način dočarava frazu „iz prirode za nas“. U impresivnoj restauriranoj kući na Kosančićevom vencu, se nalazi i Lorca organska prodavnica, koja nudi različite proizvode direktno sa farme lokalnih proizvođača i kozmetiku organskog porekla sa svih meridijana, a restoran Mandala nudi vrhunsko pripremljenu organsku hranu na biljnoj bazi.

Pravu revoluciju u gastronomskoj ponudi Beograda donosi čuveni američki šef Čed Sarno, zadužen za jelovnik i ponudu restorana Mandala. Šef Sarno je obučio osoblje  zaduženo za restoran i za oživljavanje svih neverovatnih recepata specijalno krojenih za potrebe Mandala koncepta.

Salata od spanaća
Salata od spanaća

„Ovde ćete naći pažljivo odabran izbor srpskih tradicionalnih jela sa zdravim tvistom, uz mnoga internacionalna jela napravljena pretežno od namirnica biljnog porekla koja u restoran stižu direktno sa lokanih farmi. Ceo ovaj koncept je fantastičan i jedinstven“- rekao je Sarno, inače uspešan kuvar i autor bestseler knjige o kulinarstvu „Crazy, Sexy Kitchen“.

U prijatnom ambijentu, neutralnih tonova uz prijatnu muziku ponuda restorana Mandala je iskorak sa ubrzanog i vrelog gradskog asfalta – a ceo koncept utiče i na dodatno uživanje u jedinstvenom meniju. Imali smo priliku da probamo nekoliko stvari, ali ovo je samo početak – jer njihovoj ponudi želimo što pre da se vratimo.

Pomfrit od leblebija
Pomfrit od leblebija

Probali smo tartin od marinirane dimljene šargarepe (sa veganskim sirom, začinskim biljem i kaparom). Sočno, odlično začinjeno i lagano. Pomfrit od leblebija (citrus ajoli i klice od slačice) je bio pravo otkrovenje i zaslužuje veliku preporuku. A uz sve to divna hrskava spanać salata (Tofu slanina sa toplim vinegretom od pečenog šalota i sa tostiranim semenkama).

Tartin od marinirane dimljene šargarepe
Tartin od marinirane dimljene šargarepe

Restoran Mandala zaista predstavljanja povratak prirodi koji ne znači odricanje kada je hrana u pitanju, naprotiv – predstavlja uživanje u najboljem što priroda ima da ponudi.

U predivnom zdanju starog grada restoran Mandala jeste nova zona bez stresa u kojoj možete zdravo da uživate.