Novogodišnji pokloni inspirisani hranom i pićem

1310
views
Rakia & CO - rakija u tubi
Rakia & CO - rakija u tubi

Tradicionalno i ove godine istražujemo koji su to novogodišnji pokloni inspirisani hranom i pićem, najukusniji za polanjanje!

I ove godine smo napravili listu želja, ne samo poklona koje bismo voleli da dobijemo već i poklona koje ćemo sa uživanjem darivati. Od ukusnih namaza, domaćih testenina, rakije i ulja do jedinstvenog nakita sa kašikama, viljuškama i tiganjima. Ovo su novogodišnji pokloni inspirisani hranom i pićem, ovo su pokloni o kojima će cele godine da se priča!

Lookie nakit
Smiljka Popović već tri godine dizajnira unikatni nakit pod imenom Lookie nakit. Autentične ogrlicu, amajlije, minđuše, narukvice koje ponosno prikazuju našu ljubav prema kuvanju i hrani – pod nazivom “Svoj pribor uvek sa sobom nosim”. U izradi nakita se koriste antialergijski lanci i privesci, kanap, eko koža i poludrago kamenje, a svaki komad je jedinstven. Lookie nakit izlaže na skoro svim marketima na kojima se predstavlja ručni rad – a unikatni komadi nakita, ogrlice, narukvice i minđuše mogu se naručiti i preko Facebook stranice.

lookie ogrlice
lookie ogrlice
lookie minđuše - kašika, viljuška nož
lookie minđuše – kašika, viljuška nož photo by Maja Babić

Pivolada Plavo – Kabinet
Slatki namaz u kojem se nalazi pivo, pečene jabuke sa cimetom, zvezdasti anis i karanfilić je savršen poklon za ljubitelje i hrane i pića. Ovaj slatki namaz se može namazati na tost ili palačinke, kombinovati sa mesom, sirevima i sladoledom – Pivolada je originalan i veoma ukusan poklon koji se uz sve slaže! Idejni tvorci su Kabinet pivara i šef Dejan Maksimović Max.

Pivolada
Pivolada

Rakija & CO
Dobra srpska rakija je uvek odličan poklon, još ako je fantastično upakovana – svi uslovi za osmeh na licu su ispunjeni!  Rakia & CO neguje koncept malih poklona koji su potpuno izvorni, tradicionalni srpski ukusi prilagođeni estetici modernog doba. Naš predlog je da praznike obojite mirisima i ukusima šljive – paket najjačih ukusa Srbije: šljivovica, pekmez od šljive i suve šljive u čokoladi! A za faktor iznenađenja tu je jedinstveno pakovanje rakija u alu tubama – šljivovica, dunjevača, kajsijevača i viljamovka.

RAKIA & CO (Gift Shop)
Terazije 42, 11000 Beograd

Rakia & Co - šljiva paket
Rakia & Co – šljiva paket

Rakia & CO - rakija u tubi

Rakia & CO – rakija u tubi

Moje gnezdo testenine
Domaća testenina „Moje gnezdo” se izrađuje ručno, a sve testenine “Moje gnezdo” su ocenjene kao zdrave, ispravne i kvalitetne. Sanja u svojoj radionici pravi taljatele, rezance za supu, mašnice, flekice i široke rezance za gulaš ili paprikaš. Moje gnezdo testenine šalju ljubav preko stomaka!

Moje gnezdo
Moje gnezdo
Moje gnezdo taljatele
Moje gnezdo taljatele

Radionica All Nut – Za jelo i telo
U radionici „All Nut“ proizvode se hladno ceđena jestiva ulja i brašno od koštica šljive, kajsije i lešnika. Proizvodi nastaju sa mnogo pažnje, ljubavi i poštovanja prema prirodi. All Nut ulja i brašna sa punoćom ukusa mogu obogatiti slana jela, umake, prelive, ali i poslastice. Brašno se može koristiti presno u šejkovima, sa jogurtom i slično,. Može se koristiti u pripremi kolača, hlebova i peciva ili kao zamena za orašaste plodove u receptu. Ulja se mogu koristiti za salatu, sosove, dresinge, uz sireve, dok kolačima daju divnu aromu.

Čumićevo sokače 25

All nut brašno
All nut brašno

 

All nut ulje
All nut ulje

Nadamo se da ćete pronaći nešto zanimljivo i za sebe i za drage osobe, ne samo za praznike već i za dane koji dolaze!