Uz hranu počinje priča
SavetiNovogodišnji pokloni

Novogodišnji pokloni

Odaberite savršen poklon za nekoga kome su hrana, piće i kuhinjske priče omiljena zanimacija. Predstavljamo vam našu listu želja za Deda Mraza.

Obišli smo grad u potrazi za pravim poklonima za sladokusce, gurmane i hobi kuvare. Od ručno rađenih i oslikanih tanjira i činija, preko slasnih kolača, neobičnih začina, piva i mušema – od svega po malo, za svakog po nešto. Ovo su pokloni koje planiramo da stavimo ispod jelke ove godine.

1. Blatobran –  umetnička radionica za keramiku. Veliki izbor unikatnih i ručno rađenih činija, šolja i čajnika. Rešite problem nestanka šolje na poslu –  šolja sa otiskom karmina će sigurno ostati netaknuta.

Šolja sa otiskom karmin
Šolja sa otiskom karmin

Šolja sa otiskom karmina – 1200 din

2. Šaram – radionica za ručno crtane tanjire, šolje i čaše. Mogućnost izrade crteža po želji. Odaberite omiljeni lik iz filma, knjige ili motivacionu poruku sa kojom će nova gastronomska godina početi.

Tanjir
Tanjir

Tanjiri – od 1000 do 1500 din, čaše – 450 din, šolje – 500 din

3. Corny – karamel vafle, popularni tradicionalni holandski keks. Caramel Waffles se postavljaju preko šoljice toplog napitka kako bi se keks ugrejao, a karamela dodatno opustila.

Holandski karamel vafl
Holandski karamel vafl

Različite veličine pakovanja – od 50 din do 350 din

Više informacija: www.corny.co.rs

4. Anđeli – integralni ovseni kolači koji se tope u ustima. Ukusni i zdravi ovseni kolači od min. 35% integralnih ovsenih pahuljica sa prvoklasnom belgijskom čokoladom i/ili suvim voćem! Svaka od 10 vrsta Anđela ima svoju posebnu začinsku mešavinu koja je čini jedinstvenom i neodoljivom.

Ovseni kolači
Ovseni kolači

Kutija od 0.5kg = 10 Anđela (600 din)
Velika kutija = 1kg = 20 Anđela (1200 din)
Mala kutija = 250g = 5 kolača (350 din)
Dostava je besplatna za celu Srbiju, za min 1kg narudžbine.

Više informacija: www.andjeli.rs

5. Kabinet – craft pivo od biranih sastojaka. Pivo se proizvodi u Nemenikućama, na sunčanoj padini u podnožju Kosmaja, od belgijskog slada, francuskog kvasca i hmelja iz čitavog sveta. U ponudi je 11 vrsta piva.

Kabinet pivo
Kabinet pivo

Cena: od 220  – 330 din

Mikser House: Karađorđeva 46

6. MooShema – PVC stolnjaci različitih dimenzija i dizajna. Korišćenjem UV tehnologije se osigurava da ne blede na suncu. Za preko stola ili za prolećni piknik.

Stolnjaci - mušeme
Stolnjaci – mušeme

Dostupni u dimenzijama od 120 x 120 do 140 x 200

Cena: od 2800 din

Mikser House: Karađorđeva 46

7. Remake – sveska za recepte. U Remake radionici, predmeti iz prošlosti se oživljavaju i dobijaju novi sjaj. Sveska za recepte je dnevnik jedne kuhinje, porodice, a često i života.

Sveska za recepte
Sveska za recepte

Cena: 900 din

Mikser House: Karađorđeva 46

Remake: Čumićevo sokače, lokal br.15

8. SpiceUp – nastao po ugledu na slične prodavnice začina širom sveta. U asortimanu se nalazi preko 120 artikala, i to 11 vrsta bibera, 9 vrsta paprike, kurkuma, Čiken Masala, havajska crvena i crna so, sušena kora pomorandže, krbuljica (chervil), piment…

Poklon paket začina
Poklon paket začina

Cena: od 70 do 1300 din, na raspolaganju je i 11 kombinacija poklon paketa, a po izboru kupca mogu da se naprave i autentične kombinacije .

SpiceUp: Čumićevo sokače, lokal 21

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama