10 najboljih hotelskih restorana

1239
views
Man Wah
Man Wah

Doručak u hotelu je za većinu putnika pravo uživanje, a posebno zadovoljstvo je ako hotel ima i restoran koji nudi  više od stereotipne “hotelske” hrane.

Evo liste 10 vrhunskih hotelskih restorana koji su izglasani kao top restorani prema ocenama putnika.

Restoran: é by José Andrés
Hotel: The Cosmopolitan
Grad: Las Vegas, Amerika

Gostima se nudi “tajni” degustacioni meni koji je kreiran pod uticajem španske kuhinje.

Jose  Andres
Jose Andres

Restoran: El Motel 
Hotel: Emporda
Grad: Figueres, Španija

Hotel Emporda se nalazi na putu između Francuske i Barselone, služi savremenu katalonsku kuhinju od 1961. godine. Pored degustacionog menija, restoran nudi i “a la carte” opciju i mnogo jednostavnih sezonskih specijaliteta kao što su lignje sa belim lukom i peršunom.

El Motel
El Motel

Restoran: Guy Savoy
Hotel: Caesars Palace
Grad: Las Vegas, Amerika

Restoran poseduje  dve Michelin zvezdice i nudi isti meni kao i istoimeni restoran u Parizu koji nosi tri Michelin zvezdice. Neka od klasičnih jela u Savoy-u su supa od artičoka i crnih tartufa sa začinjenim briošom sa gljivama i puterom sa tartufima. Kao bonus, restoran nudi predivan pogled na Las Vegas Strip.

Guy Savoy
Guy Savoy

Restoran: Felix
Hotel: Peninsula Hotel
Grad: Hong Kong, Kina

Renomirani francuski dizajner Philippe Starck je dizajnirao restoran koji se nalazi na krovu hotela i nudi veličanstveni pogled na grad, a na meniju je moderna evropska kuhinja. Jedno od najpopularnih jela je marinirani tasmanijski losos sa guacamole.

Felix
Felix

Restoran: Emiliano
Hotel: Emiliano
Grad: Sao Paolo, Brazil

Ovaj butik hotel je popularan kod poslovnih putnika i goste dočekuje sa besplatnih 15 minuta masaže u spa centru. Restoran nudi lokalnu i sezonsku ponudu menija koja ima “dašak modernog stila italijanskog kuvanja.” Među popularnim obrocima je degustacioni meni sa jelima poput konfi bakalara sa slatkim paradajzom i vlašcem i kozije meso sa korom od pistaća i patlidžanom sa parmezanom.

Emiliano
Emiliano

Restoran: Aubergine
Hotel: L’Auberge Carmel
Grad: Carmel, Kalifornija

Nagrađivani glavni kuvar Justin Cogley je u stalnoj potrazi za morskom salatom i morskim algama koje čine deo  sezonskog menija u ovom restoranu koji se nalazi blizu okeana. Mnoga od jela su napravljena sa “abalone”, morski puž koji se uzgaja lokalno za restoran.

Aubergine
Aubergine

Restoran: Livingston Room
Hotel: Victoria Falls
Grad: Victoria Falls, Zimbabve

Restoran sa pogledom na vodopade je prilično formalan, što znači da gosti ne mogu nositi farmerke, sandale, šorc, patike ili safari opremu. Pored formalnog britanskog popodnevnog čaja i “a la carte” menija, restoran nudi i degustacioni meni od sedam jela, poput Loch Fyne prženog San Žaka sa pireom od graška, salatom, želeom od repe, pesto od rukole i izbor mozambičkih i južnoafričkih sireva serviranih sa suvim grožđem, čatnijem, celerom i voćnim hlebom.

Restoran: Joel Robuchon
Hotel: MGM Grand
Grad: Las Vegas, Amerika

Neki smatraju ovaj restoran, najboljim francuskim restoranom u Americi. Glavni šef je Joel Robuchon, restoran ima 60 mesta i veoma skupe dnevne menije koji se sastoje od 16 jela – po ceni od 435 dolara.

Joel Robuchon
Joel Robuchon

Restoran: Epicure
Hotel: Le Bristol
Grad: Pariz, Francuska

Le Bristol je jedan od popularnijih hotela za putnike visoke klase, koji često posećuju njegov restoran sa tri Michelin zvezdice. Restoran se nalazi pored elegantnog vrta uređenog u francuskom stilu, a vodi ga kuvar Eric Frechon.

Epicure
Epicure

Restoran: Man Wah
Hotel: Mandarin Oriental
Grad: Hong Kong, Kina

Nalazi se na 25. spratu neverovatnog hotela Mandarin Oriental, restoran Man Wah nudi panoramski pogled na Victoria Harbor i horizont Hong Konga. Šef kuhinje je Man-Sing Lee koji je dizajnirao gurmanski kantonski meni. Pored dim sum selekcije, gosti mogu da biraju između degustacionog menija ili specijaliteta kao što su filei na pari pegavog Grouper-a sa hrskavim đumbirom, mesom rakova i sosom od belanaca.

Man Wah
Man Wah