Barka – priča koja se ne propušta

1699
views
Barka
Barka

Na Novom Beogradu, ušuškana među zgradama u ulici Zorana Đinđića nalazi se Barka. Barka je i kafić i restoran i savršeno mesto na kojem ćete “zaploviti” u zasluženo opuštanje od posla i uživanje u hrani.

Često se desi da u dobroj priči, svaki sledeći put kada je slušamo, otkrijemo neki novi detalj koji je čini posebnom i originalnom. Takva je priča koju priča Barka. Na početku Barka je bila mali kafić u kojem je nekoliko gostiju na malom prostoru moglo da popije kafu, danas je to restoran i kafić koji je porastao kako bi primio sve “moreplovce” željne dobre hrane i atmosfere.

Barka
Barka

Prostor Barke je priča za sebe, kreativan i autentičan, podeljen na nekoliko celina, dok je bašta pravo oaza u kojoj se uzgajaju aromatične biljke. Kuhinja je srce Barke, jer je svako jelo na meniju plod kreativnosti glavnog šefa i posade, i ovde se pripremaju jela u duhu “pravimo ih kao za sebe”.

Grčka tortilja
Grčka tortilja

Probali smo grčku tortilju – koja je odnos količine, kvaliteta i cene kao iz bajke, pizzu sa kozjim sirom koja je sasvim drugačija i autentična u načinu pravljenja testa.

Pizza
Pizza

“Barka” file sa neverovatnim “home made” njokama, najkremastiji čokoladni mus i savršeni tricolore krem. A sve smo dobro zalili “craft” Kaš pivom.

Barka file
Barka file

Barka je mesto gde će vam biti lepo i ako popijete kafu, ipak biće vam još lepše ako pojedete njihov slatkiš dana, a najlepše ako se odlučite za jelo + kolač + kafa. I za kraj, važno je znati da su domaćini u svom lokalu svaki dan, da se kuva sa ljubavlju, da se kreativno razmišlja i da se ova dobra priča sa zadovoljstvom sluša. Barka je priča koja se ne propušta.

Bulevar Zorana Đinđića 99

011 3116040

Facebook: Barka