Boba čaj

1434
views
Boba čaj
Boba čaj

Boba čaj je sve popularnije piće širom sveta. U osnovi ovog napitka je čaj u koji su dodate arome voća ili mleko, kao i neizostavne tapioka bobe.

Boba čaj može da se pripremi uz različite sastojke, ali osnova je čaj u koji se ti sastojci dodaju. Za pripremi boba čaja je potreban kao osnova jak čaj, u koji se dalje dodaju mleko i arome. Ova mešavina se snažno protrese kako bi se dobio penasti napitak koji je dodatno obogaćen boba kuglicama.

ČAJ
Najpopularniji su crni čaj, zeleni čaj i Earl Gray. Pošto imaju jači ukus od voćnih čajeva pružaju stabilniju bazu napitku. Aroma čaja utiče na celokupni ukus pića.

MLEKO
Mleko se dodaje prema ukusu, a mogu se koristiti i zamene za mleko.

AROME
Uglavnom postoji veliki izbor aroma koje mogu da se dodaju u čaj. Što znači da  postoji puno prostora za stvaranje autentičnog napitka. Mogu se dodati voćne arome kao što su mango, jagoda, jabuka, breskve, ili arome moke, meda, karamele, čokolada itd.

boba
boba

BOBA
Boba čaj nije potpun bez tapioka kuglica. Kuglice od tapioke su providne sfere, prave se od tapioke, skroba izdvojenog iz korena kasave. Kuvaju se u šećeru i vodi dok ne postanu “žvakaste”.

Više o nastanku boba čaja pročitajte ovde.