Uz hranu počinje priča
ZanimljivostiGrand Vesela - kafa iz bureta šljivovice

Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice

Grand Vesela –  je prva kafa iz bureta šljivovice, u kojoj su iskombinovana dva omiljena srpska pića

Grand Vesela  – kafa iz bureta šljivovice je spoj dve izvrsne i voljene tradicije u Srbiji, nesvakidašnje kafeno iskustvo, svojevrsni omaž tradiciji, ali u savremenom ruhu.

Fuzija tradicije i inovacije

U našem narodu postoji tradicija koja simbolizuje istinsko gostoprimstvo – služenje domaće kafe i služenje rakije. To nije samo priča o ukusima i običajima, već priča o srpskom narodu, našoj tradiciji, korenima i svemu onome što nas čini posebnim. To je društveni ritual po kom se prepoznajemo, koji govori ko smo i odakle smo. A kada se omiljeni ukusi i rituali sjedine, kroz fuziju i tradicije i inovacije, nastane Grand Vesela!

Kafa je odležala u buretu šljivovice
Kafa je odležala u buretu šljivovice

Odležavanje kafe u buretu

Autentičnog ukusa i vrhunskog kvaliteta, Grand Vesela je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kafe u saradnji sa renomiranom zanatskom destilerijom. Specijalna mešavina zrna sirove kafe ručno je sipana u hrastovu burad, u kojoj je prethodne tri godine ležala najkvalitetnija domaća rakija šljivovica. Tokom četiri nedelje u buradima, kafena zrna upijala su kompleksne voćno-drvenaste arome šljivovice iz hrastovine, koje su kafi dale „jedinstveni karakter“.

Na taj način, kafa iz rakijskog bureta sačuvala je sve ono što karakteriše pravo kafeno uživanje, uz dodatak prirodne arome šljivovice, proizvedene na tradicionalan način – pečenjem čačanske rodne šljive u ručno rađenim bakarnim kazanima, u našem narodu poznatijim pod nazivom „Vesela mašina”.

Nakon mesec dana u buradima, zrna kafe su pažljivo pržena i samlevena kako bi se dodatno istakao i sačuvao autentičan ukus i miris kafe.

 

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama