Lista Michelin restorana u Beogradu za 2023. godinu

404
views
Michelin
Michelin

MIŠELIN najpoznatiji internacionalni gastronomski vodič objavio je selekciju restorana za  Beograd, za 2023. godinu. Drugu godinu za redom, gastronomska ponuda našeg glavnog grada dobija priznanje za svoj kvalitet i raznolikost.

U MIŠELIN gastronomskom vodiču za 2023. godinu se našlo ukupno 17 restorana iz Beograda, od kojih Iva New Balkan Cuisine  ponovo nosi cenjenu oznaku „Bib Gourmand“. „Bib Gourmand“. priznanje, koje je dobilo ime po zvaničnoj maskoti Mišelin-a po imenu Bibendum, zaslužuju restorani vrhunskog gastronomskog kvaliteta koji nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Beogradski restorani koji su svrstani u kategoriju preporučenih su, kao i prošle godine, Salon 1905, Gušti mora, JaM, Enso, Homa, Magellan, The Square, Legat 1903, Ebisu, Comunale Cafè e Cucina, Mezestoran Dvorište, Langouste i Bela Reka. Novi preporučeni restorani su Metropolitan Grill u hotelu Hyatt Regency, Skylounge u hotelu Hilton i Twenty Two u hotelu Metropol Palace.

U skladu sa uobičajenom praksom u svim Mišelin destinacijama, odabir restorana u Beogradu obavili su anonimni i nezavisni inspektori, a restorani su vrednovani u skladu sa opštim i ujednačenim kriterijumima MIŠELIN Vodiča.