Tv emisija – Priča o hrani

998
views
EAT
EAT

Kanal National Geographic je u vidu dokumentarca ispričao sveobuhvatnu priču o hrani u serijalu pod nazivom “Eat: the story of food”. Svaka od šest jednočasovnih epizoda ​​će se baviti jednom temom: hrana revolucionara, meso, šećer, plodovi mora, brza hrana i žitarice.

U epizodama će veliki broj stručnjaka i zaljubljenika u hranu deliti svoje lične priče i razmišljanja na temu hrane, i to ne samo gledajući unazad u istoriju, već i predviđajući budućnost, posmatrajući uticaj kulture na potrošnju hrane.

Kroz serijal će se pratiti evolucija hrane tokom razvoja čovečanstva, od naših predaka koji su prvi put bacili sirovo meso u vatru do timovima laboratorijskih tehničara koji se bave usavršavanjem proizvodnje čipsa. Što je još važnije, dokumentarac će pokazati kako evolucija onog što jedemo, i kako jedemo, zapravo definiše ljudsku civilizaciju i kulturu širom sveta. Od toga kako je šunka učestvovala u porazu Hitlera, do uloge kobasice u širenju Rimskog carstvo, i kako su začini stvorili globalnu ekonomiju.

Bez obzira da li je u pitanju meso ili šećer, brza hrana ili pivo, apetit je promenio planetu, oblikovao našu istoriju i čak uticao na našu budućnost. Ova serija je epska priča iz šest delova o hrani i kako je hrana uticala da postanemo to što jesmo.

Priča o hrani, prva epizoda se prikazuje na kanalu National Geographic Channel

Kada: 2. januara u 21:55.