Uz hranu počinje priča
Događaji"Buongiorno Italia“ - promocija Italije

“Buongiorno Italia“ – promocija Italije

U petak 30. i subotu 31. oktobra na Trgu Republike će biti predstavljen „Buongiorno Italia“, jedinstveni događaj koji će na atraktivan i interesantan način najširoj javnosti promovisati  privredu i kulturu Italije.

Inspirisani slavom italijanskih proizvoda i u želji da se italijanski način života (dolce vita) približi građanima Srbije, događaj je organizovan od strane Komore italijansko – srpskih privrednika, u saradnji sa Gradom Beogradom i Institutom za kulturu Ambasade Republike Italije. Ujedno, događaj predstavlja simbol tradicionalnog italijansko – srpskog prijateljstva.

Program manifestacije fokusiran je na najvažnije i najprepoznatljivije segmente italijanske privrede i kulture koji čine filozofiju italijanskog načina življenja, popularnog među brojnim građanima, ne samo Srbije nego i celog sveta.
Zvanično otvaranje događaja „Buongiorno Italia“ biće u petak, 30. oktobra 2015. godine sa početkom u 12h, nakon kojeg će posetioci imati priliku da uživaju u programu sve do 17 časova. U subotu događaj će trajati od 11 do 17 časova.

Događaj je besplatan za sve posetioce, a turistička agencija “Glob Metropoliten” dodeliće učesnicima put u Rim za dve osobe.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama