Dani evropske baštine 2015 – Beograd

702
views
Liciderska srca
Liciderska srca

Kulturno-turistička manifestacija „Dani evropske baštine” u Beogradu deo je velike evropske manifestacije kojom se svakog septembra predstavlja nasleđe kao zajednička baština evropskih naroda, raznolikost kultura, tradicije, običaja.

Svake godine sa drugom temom, manifestacija je u Beogradu postala svojevrstan praznik kulture i turizma kada se pripremaju tematski programi, otvaraju gradska zdanja, istorijske kuće, legati, muzeji i druge ustanove kulture i dr. i priređuje veliki broj raznovrsnih besplatnih programa.

Ove godine će se „Dani evropske baštine” odvijati u gradovima i opštinama Srbije, sa temom „STARI I TRADICIONALNI ZANATI – očuvanje i održanje”. Stari zanati, kao odraz tradicionalnih znanja, imaju izuzetno važno mesto u oslikavanju nematerijalnog i materijalnog bogatstva kulture jednog naroda.

U okviru programa 2015. u Beogradu, priređeni su programi u okviru tri celine: na temu industrijskog i tehničkog nasleđa i temu starih i tradicionalnih zanata i program otvorenih vrata. Pripremljeno je oko 150 besplatnih programa: izložbe, obilasci sa vodičima, posete muzejima, filmske projekcije, predavanja, prezentacije, radionice, programi za decu i osobe sa invaliditetom, izleti i dr. Program će trajati od 19. do 30. septembra.

Informacije i ažuriran program u elektronskoj verziji možete pogledati na internet stranici grada Beograda i Turističke organizacije Beograda
www.beograd.rs; www.tob.rs