Gastro Jedinstvo – događaj koji briše granice

1064
views
Gastro jedinstvo
Gastro jedinstvo

U aprilu u restoranu hotela Radisson Blu održao se jedinstven događaj “Gastro Jedinstvo” koji je kroz hranu i vino izbrisao granice. Granice u doživljaju ukusa, prezentacije, uživanja u vinu i hrani.

Ovo je prvi put da su se pod imenom “Gastro Jedinstvo” okupili najpoznatiji kuvari iz regiona, koji su gostima kroz hranu i vino predstavili podneblje sa kojeg dolaze. Prvi, ali svakako ne i poslednji put! U neverovatnom putovanju kroz ukuse, gosti su imali priliku da čuju priču o inspiraciji šefova za pripremu menija kao i priču o jedinstvenoj vinskoj karti koju je za tu priliku pripremio Nemanja Papić, idejni tvorac ovog događaja.

Gastro jedinstvo
Gastro jedinstvo

Šefovi Andrej Barbieri iz Zagreba, Janez Bratovž iz Ljubljane i Vanja Puškar i Milan Lekić iz Beograda, su kroz meni od osam jela predstavili gastronomske kreacije koje najbolje predstavljaju zemlju iz koje dolaze. Od hobotnice, tune, brancina do teleće brizle, govedine i osvežavajučih deserata sa jabukom, limunom i začinskim biljem.

Hobotnica
Hobotnica

Tuna
Tuna

Brancin

Dobra energija, fantastična hrana i vino, su savršen recept da ovaj jedinstven i kreativan događaj bude uspešan! Željno iščekujemo najavu sledećeg izdanja.

Gastro jedinstvo
Gastro jedinstvo

O učesnicima:

Nemanja Papić – idejni tvorac večere “Gastro Jedinstvo”, somelijer restorana “Iris”. Nemanja se svakodnevno trudi da vina sa Balkana dobiju pažnju kakvu zaslužuju. ,

Andrej Barbieri – Glavni kuvar i vlasnik bistroa “Barbieri’s” u Zagrebu i jedan od najzaslužnijih ljudi za uzdizanje hrvatske gastronomije.

Janez Bratovž – Glavni kuvar i vlasnik restorana “Restavracija JB” u Ljubljani. Jedini restoran sa ovih prostora koji je ušao na prestižnu “San Pellegrino” listu kao jedan od sto najboljih restorana na svetu.

Vanja Puškar – Glavni kuvar i vlasnik restorana “Iris” i idejni tvorac koncepta “New Balkan Cuisine”. Kulinarski pristup temelji na primeni lokalnih životnih namirnica u kombinaciji sa savremenim tehnikama obrade.

Milan Lekić – Glavni kuvar restorana “OMB Larder + Lounge” a ujedno jedan od najboljih beogradskih poslastičara.