Gastro Srem – festival gastronomije

858
views
Gastro Srem festival
Gastro Srem festival

Turističko gastronomska manifestacija Gastro Srem 2018. će ove godine predstaviti bogatu gastronomsku ponudu Srema, a biće organizovano i takmičenje u spremanju ajvara.

Turističko gastronomska manifestacija „Gastro Srem“ održaće se u subotu i nedelju 1. i 2. septembra na Trgu Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. Ova manifestacija na jednom mestu okupiće sve domaće proizvođače i goste iz Srbije i regiona koji se svojim proizvodima izdvajaju po kvalitetu. Svoje specijalitete izložiće proizvođači mesnih i mlečnih proizvoda, udruženja žena, poljoprivredna gazdinstva, vinarije, proizvođači meda, džemova, rakije, poslastičari, bombondžije.

Gastro Srem - festival gastronomije
Gastro Srem – festival gastronomije

Posetioci će moći da degustiraju tradicionalne specijalitete ovog podneblja i da uživaju u bogatom kulturno – umetničkom programu.

Manifestacija „Gastro Srem“ nudi i gastronomsko takmičarski program. Tradicionalno takmičenje u spremanju ajvara „Izađi mi na teglu“ biće održano u subotu. Najbolja od 15 ekipa takmičiće se na nacionalnom takmičenju „Izađi mi na teglu“ koje će biti organizovano krajem godine.

Gastro Srem - štrudle
Gastro Srem – štrudle

U nedelju 2. septembra u 12h pripremaće se sremački ručak, a svi prisutni moći će da degustiraju.

„Posetioci će moći da uživaju u jedinstvenoj manifestaciji na ovom prostoru kroz bogatu gastronomsku, kulturnu, turističku i edukativnu ponudu.Dođite i sami se uverite da u Sremu se dobro jede, baš!“ , izjavila je direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova, Dragana Zorić Stanojković.

U Sremu se dobro jede...baš!
U Sremu se dobro jede…baš!

Svečano otvaranje turističko gastronomske manifestacije „Gastro Srem“ biće održano u subotu 1. septembra u 13h.

Domaća hrana - festival Gastro Srem
Domaća hrana – festival Gastro Srem

Svi koji žele imaće priliku da učestvuju na konkursu za najbolju fotografiju sa manifestacije “Gastro Srem”. Sve što treba da urade jeste da svoju fotografiju sa manifestacije objave na svom instagram ili facebook profilu sa hashtagom #gastrosrem. Organizator događaja Turistička organizacija opštine Stara Pazova će u nedelju 9. septembra proglasiti pobednika i adekvatno ga nagraditi.