Prvo regionalno latte art takmičenje

478
views
Barcaffé-Barista-Cup foto: Piqant photography
Barcaffé-Barista-Cup foto: Piqant photography

Od 1. aprila do 1. maja, svi profesionalci, ali i budući profesionalci iz sveta espresa će moći da se prijave za Barcaffé Barista izazov – latte art takmičenje.

U okviru ovog izazova za latte art takmičenje, osim prilike da se plasiraju u finale regionalnog takmičenja u Ljubljani, takmičarima je zagarantovano i mnogo zabave s brojnim mogućnostima učenja, umrežavanja i razmene iskustava sa kolegama, ali i susreta s novim konceptima, receptima i metodama pripreme espresa. Ukoliko ste spremni da odmerite snage sa najboljim baristima regiona i osvojite put u prestonicu kafe, pridružite se Barcaffé Barista izazovu do 1. maja na stranici www.barcaffe.rs/baristacup.

Barcaffé-Barista-Cup
Barcaffé-Barista-Cup

1.Šta je potrebno? Postavite svoj CV i fotografiju ili video rad na temu svog latte art umeća na web stranici barcaffe.rs/baristacup.
2. Kako do nagrade? Stručni žiri koji čine Barcaffé baristi će izabrati 10 najtalentovanijih barista koji ulaze u takmičenje za prestižnu nagradu – profesionalnu barista edukaciju sertifikovanu od strane Specialty Coffee Association u Trstu.
3. Kome da se obratite? Odgovore na pitanja lako možete dobiti tako što ćete organizatorima pisati u inbox na Facebook stranici @barcaffeespresso.

Nakon završetka prijava i odabira stručnog žirija, 10 najtalentovanijih barista će 17. maja „ukrstiti“ svoje latijere i demonstrirati veštine i znanje u pripremi savršenog espresa. Troje pobednika kvalifikacionog takmičenja u Beogradu svoje veštine prikazaće i na finalnom takmičenju u Ljubljani, gde će se sa najboljim baristima Hrvatske i Slovenije nadmetati za profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija). Pobedniku finalnog takmičenja, osim prestižne SCA edukacije, Barcaffé dodeljuje i vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Takmičenjima poput ovog, Barcaffe želi da istakne svoju posvećenost i strast prema kafi promovišući važnost uloge bariste, relativno mlade profesije, koja je sve traženija u regionu, ali i svetu.