Uz hranu počinje priča
DogađajiSajam etno hrane i pića

Sajam etno hrane i pića

Sajam etno hrane i pića na Beogradskom sajmu okuplja proizvođače tradicionalnih proizvoda iz cele Srbije.

Sajam etno hrane i pića je najveća izložba rukom rađenih prehrambenih proizvoda, koji se proizvode u porodičnim domaćinstvima u ograničenim količinama, ručno i najčešće od organski gajenih sirovina. Mnogi od ovih proizvoda se smatraju nacionalnim specijalitetima. Ove godine se održava od srede 21.11. do subote 24.11.

Etno sajam
Etno sajam

Na ovogodišnjoj manifestaciji će se predstaviti više od 300 učesnika sa više od 2000 različitih proizvoda iz cele Srbije i inostranstva, najčešće na zbirnim štandovima grupisanim po reginalnom principu.

U organizaciji Privredne komore Srbije nastupiće proizvođači iz: Leskovca, Zaječara, Požarevca, Niša, Kraljeva, Kragujevca, Kruševca, Užica, Valjeva, Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Subotice, Sombora i Sremske Mitrovice.

Etno sajam
Etno sajam

Pored hrane i pića, među eksponatima će se naći i oprema za čuvanje hrane, kao i oprema za zanatsku proizvodnju hrane.

Pored očuvanja i zaštite receptura i geografskog porekla, Sajam etno hrane i pića treba da pomogne proizvođačima da svoje visoko kvalitetne proizvode na pravi način iznesu na tržište, promovišu i pretvore ih u robne marke.

U revijalnom delu manifestacije koji se odvija u Etno dvorištu ili na štandovima izlagača, predstavljaju se i degustiraju jela karakteristična za pojedine regione, neka za mnoge zaboravljena jela, koja će pomoći posetiocima da podsećanjem na njih obogate svoju ishranu i osete ukus tradicije ovih prostora.

Kitnikez
Kitnikez

Poseban segment Sajma etno hrane i pića predstavlja Revija rukotvorina i Revija torti koju već tradicionalno na galeriji hale 3 organizuje redakcija časopisa „Moja praktika“.

Sajam će biti otvoren od srede 21. novembra zaključno sa subotom, 24. novembrom od 10 do 19 časova.

Ulaznica košta 250 dinara, za grupne posete 150 dinara. Cena parkinga je 100 dinara po satu

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama