Mladi kuvari iz Srbije na svetskom takmičenju

895
views
Prezentacija menija
Prezentacija menija

Mladi kuvari iz Srbije će učestvovati na jednom od najvećih kulinarskih takmičenja na svetu – Villeroy & Boch Culinary World Cup, koje se održava trinaesti put za redom u Luksemburgu.

U rezidenciji Ambasade Kanade u Srbiji održana je generalna proba mladih kuvara okupljenih oko Junior Chefs Cluba Srbije, kao finalna priprema pred odlazak na kulinarsko takmičenje 2018 Villeroy & Boch Culinary World Cup, u Luksemburgu. Takmičenje se održava od 22. do 27. novembra, pod pokroviteljstvom Svetske asocijacije kuvara.

Junior Chefs Club Srbija
Junior Chefs Club Srbija

Kao jedini ekipni predstavnik iz Srbije, u kategoriji regionalnih timova, takmičiće se tim mladih kuvara iz Junior Chefs Cluba, koji su do sada već pokazali da imaju veliki profesionalni potencijal i sjajnu gastronomsku budućnost, osvojivši bronzanu medalju na ovom svetskom takmičenju 2014. godine, a uspeh su potvrdili još jednom ekipnom bronzom i na Kulinarskoj olimpijadi u Erfurtu 2016. godine.

Prezentacija menija
Prezentacija menija

Juniorski tim kuvara priprema se za ovo takmičenje pune dve godine, od završetka prethodne Olimpijade, dok su aktivni treninzi trajali poslednjih godinu dana. Tokom tog perioda takmičarski tim Junior Chefs Cluba imao je prilike da razvija i usavršava svoja znanja i veštine – kroz brojna predavanja, prakse sa nekim od najvećih domaćih i svetskih šefova, i uz približno 480 sati aktivnog kuvanja i treniranja sa svojim instruktorima i mentorima. Timu su podršku pružile kompanije METRO, McCain, Kotanyi i Gastromaster.

Prezentacija menija
Prezentacija menija

Srpski tim predstaviće se izložbenim timskim radom u formi hladnog stola, sastavljenog iz dve kategorije – „Pastry art” i „Culinary Art“ – sa ukupno 5 različitih sekcija. Kroz sve ovo biće potrebno pokazati različite tehnike kuvanja, ali i tehnike oblikovanja, serviranja i kompozicija hrane.