Šef Joe Barza gost restorana Byblos

487
views
Joe Barza
Joe Barza

Libanska kuhinja je najpoznatija i najrafiniranija bliskoistočna kuhinja koja u savršenom balansu objedinjuje arome Mediterana i Orienta.

Libanci su jako ponosni na svoju kuhinju i vrlo je važno da svako jelo bude pažljivo pripremljeno, a za strance je upečatljiv utisak naglašene ljubavi i poštovanja prema namirnicama. Još jedna stvar kojom se ističe ova kuhinja je to što je izuzetno zdrava. Uobičajena mezza (kompletan obrok) sastoji se od 70 procenata povrća i koštunjavog voća i 30 procenata mesa ili ribe, sve je začinjeno maslinovim uljem, limunom i začinskim biljem.  „Mi volimo da kažemo na su naša jela samo namirisana, a ne začinjena“- rekao je chef Joe Barza koji će gostovati u Beogradu 22. decembra u restoranu Byblos.

Byblos
Byblos

Chef Joe Barza je pionir libanske fusion kuhinje. Redefinisao je libansku kuhinju, koristeći proizvode svoje domovine, uz moderan pristup i razvio sopstveni stil po kojem je prepoznatljiv u svetu, a cilj mu je da libansku kuhinju približi modernim internacionalnim trendovima u gastronomiji.

Joe Barza je počasni glavni kuvar libanske kuhinje, Ambasador libanskog kulinarskog nasleđa, gostujuća kulinarska zvezda, član mnogih žirija, jedan od 100 najboljih šefova na svetu sa titulom ’’Master Chef“.

Chef Joe Barza će gostovati u Beogradu kao prijatelj restorana Byblos 22.12.2015. kada će za goste pripremiti specijalni jelovnik.