Community by Kasina – Internacionalna kuhinja

2867
views
Kasina
Kasina

Praktično potpuno nov, restoran u podnožju hotela Kasina na Terazijama, sada pod imenom Community by Kasina, pravi je dokaz kako i koliko kreativnost i doslednost, inovativnost i preduzimljivost mogu da p(re)okrenu i “preobrate“ jedno mesto.

Moderan i prostran enterijer koji se uveče lako transformiše u klub, sada je restoran koji itekako osvaja na svim nivoima: od izbora jela i kvaliteta sastojaka, preko atraktivnog načina serviranja, do zaista povoljnih cena za sam centar grada, a u količinama koje će vas takođe prijatno iznenaditi.

Za početak ne propustite sjajan miks brusketa ili pak autentičnu italijansku dasku (selekcija pršuta, salama i sireva, sušeni paradajz i masline i ulje sa ukusom tartufa), a za ozbiljan iskorak probajte volšebnu Ahi Tuna Caprese – blago grilovana tuna na podlozi od bufalo mocarele, sa divljim kaparima i susamom, klicama i honney dresingom.

Linguini
Linguini

Efektno servirane supe označite kao sledeću stavku, a u izboru pasta imate odlične morske (savršene Linguine con Gambori) i kopnene (intenzivne i efektne Slow Cooker Sunday Sauce Spaghetti sa svinjsim fileom i biftekom) ukuse. U ponudi je i nekoliko vrsta pica, a ukoliko ste za doručak (do 12h) efektni “otvoreni” sendviči, šarmantno servirana jaja pod neobičnim nazivima tek su deo izbora.

Biftek
Biftek

U mesnom delu preporučujemo savršeno mekani Rosemary file sa sosom od parmezana i ruzmarina, a tu je i čitav vrlo privlačan odeljak “BBQ & Friends”, kao i losos i tuna. Ponudu magično zatvara raskošna selekcija poslastica koje ubedljivo reprezentuju nova moćna nugat torta i osvežavajuć kolač sa voćem u neobičnoj formi. Vrlo dopadljivo, hrabro i drugačije, kvalitetno i pristupačno, u epicentru grada: obavezno (pr)overite!

Terazije 25, 063 1111211, www.kasinabar.rs

Tekst: Peđa Kresojević, časopis Vino i Fino