Dolce by Tintolino family

3534
views
Cupcake

Od skoro je na Vračaru otvorena poslastičarnica Dolce, koja je rezultat sedam godina duge porodične tradicije proizvodnje kolača i torti pod okriljem “Tintolino family”.

Po ugledu na poslastičarnice iz svetskih metropola, Dolce je poslastičarnica koja je i po enterijeru i po načinu izlaganja deserata napravila iskorak u svetu kolača. Neko je nekada rekao da o ukusima ne bi trebalo raspravljati, ali kada je ponuda kolača u pitanju – što se nas tiče, ovo pravilo  pada u vodu. Iako se enterijer poslastičarnice nameće kao glavna zvezda – recimo kao Elizabet Tejlor prepoznatljiva po svojim ljubičastim očima i dijamantima, ipak su kolači ti koji su u potpunosti ukrali našu pažnju.

Enterijer
Enterijer

Dolce nudi veliki izbor sitnih i komadnih kolača, kapkejkova, macaroons, pop cakes, osam vrsta sladoleda, liniju bezglutenskih kolača i kolača sa stevijom.

Sirovi kolač sa jagodama
Sirovi kolač sa jagodama

Dovoljno je bilo da čujemo belgijska čokolada, tradicionalna receptura, kuvanje na pari, domaće pečene kore i već smo bili spremni da probamo sve! Odlučili smo se za sirovi kolač sa jagodama, Dolce profiterole sa pistaćima, pistać tartaleto i domaći sladoled. Kremasto, kvalitetno, osvežavajuće i to sve u prvom zalogaju!

Pistać tartaleto
Pistać tartaleto

Uskoro će u ponudi biti i hladna kuhinja za sve one koji bi prvo da se “oslane” pre nego što se zaslade. Vino i rakija su domaće proizvodnje iz podruma “Milošević”, a karta pića nudi ekskluzivne etikete a la Ričard Barton (ne možemo Liz Tejlor da ostavimo samu :))

Svakako probajte, na licu mesta ili za poneti, kako bismo mogli da nastavimo raspravu o ukusima.

Krunska 84
Radno vreme: 08:00 – 00:00