Uz hranu počinje priča
AZIJA"Gerila Kičn" - skriveno blago azijske brze hrane

“Gerila Kičn” – skriveno blago azijske brze hrane

Gerila Kičn je skriveno blago azijske brze hrane zbog svoje doslednosti da u Beogradu ponudi specifične ukuse Azije.

Zašto je azijska hrana jedna od najpopularnijih hrana za dostavu? Ukus je svakako na prvom mesu, a ostali razlozi su brza priprema i bogatstvo sastojaka. Ovo je i “brza” hrana kod koje brzina pripreme doprinosi kvalitetu hrane –  prženjem u tiganju vok jelo je brzo spremno s malo masnoće, a gubitak vitamina je sveden na minimum.

U Beogradu se u pripremi azijske hrane ističe “Gerila Kičn” – ne tako poznat širokom auditoriju, ali od samog početka dosledan svom specifičnom stilu, korišćenju svežih sastojaka i specijalnih dodataka koji zaista prave razliku. U “Gerila Kičn” jelovniku je prisutan balans između dobro poznatih ukusa i konstantnog traganja za nečim novim.

Gerila Kičn
Gerila Kičn

Pored osnovnih namirnica, za pripremu azijskih jela su veoma važni začini koji kreiraju specifične note ukusa – na primer prah od pet začina je mešavina začina koja se koristi u gotovo svim granama kineske kuhinje. Pet začina koji daju pet ukusa (slatki, gorki, kiseli, slani i opori), a odnose se i na pet tradicionalnih kineskih elemenata – drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Uobičajena mešavina se sastoji od cimeta, komorača, anisa, sečuan bibera i karanfilića. “Gerila Kičn” zaista koristi tradicionalne začine kao što su sečuan biber, anis, dalje prošireni i na zeleni i žuti kari što njihovim jelima daje autentičan i pun ukus.

Na “Gerila Kičn” jelovniku se od klasika izdvaja Sečuan sa mesom (piletina, teletina, svinjetina), pirinčem, povrćem i specijalnim Gerila sečuan sosom.

Inače, Sečuanski biber je začin neraskidivo vezan za kuhinju kineske jugozapadne provincije Sečuan. Uprkos svom imenu, sečuanski biber nije povezan sa biberom. Pripada porodici citrusa, pa je i njegov ukus sličan citrusima. Ono što ga čini specifičnim je prisustvo određene supstance koja izaziva peckanje u ustima slično onom kada se piju gazirana pića. Ova supstanca uzrokuje vibraciju na usnama izmerenu na 50 Herca.

Sečuan biber
Sečuan biber

Kod inovativnih jela “Gerila Kičn” pod nazivom “Novi talas” među popularnim opcijama je indonezijski kari sa kokosovim mlekom, limetom, kikirikijem, povrćem i mesom (piletina, svinjetina) koji savršeno spaja slatkaste i ljute ukuse.

Ljutina svih jela može da se prilagodi ukusu, a način pripreme savršeno uvodi ljutinu i za one koji inače nisu ljubitelji ljutog. U ponudi su kombinacije sa pirinčem i pirinčanim nudlama, škampima, kao i vege ili veganske opcije.

“Gerila Kičn” dostava trenutno pokriva reon Vračara i Starog grada, a dostava može da se dogovori i dan unapred za ostale lokacije.

Radno vreme od 14h do 22h
Radno vreme dostave za narudžbine koje se prime dan ranije 11h do 22h
Kontakt: 060 / 437 45 25 

Prethodni tekst
Sledeći tekst

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama