Steak & Wine Bar

3263
views
Steak & Wine bar
Steak & Wine bar

Steak & Wine Bar, restoran i destinacija za ljubitelje vina je pažljivo osmišljen koncept koji predstavlja iskorak na ovdašnjoj gastro-vinskoj sceni koji vešto povezuje ljubitelje vina i ljubitelje znalački odabranog i sjajno pripremljenog mesa.

O tome kako su i koliko uspeli u ovoj nameri, podjednako svedoči respektabilna paleta vinskih etiketa koliko i kratak ali više nego ubedljiv meni. Lociran nadomak Autokomande, u prostoru nekadašnjeg restorana Anemona, prostor je podeljen u dve celine: jedna više restoranska druga više barska, sa puno drveta, delova buradi, boca vina, burića, pampura… jednom rečju: “moderna rustika” koja odlično funkcioniše i u enterijeru i na meniju.

Steak & Wine bar
Steak & Wine bar

Dakle, početak u vidu zaista odličnog pilećeg patea sa žalfijom, konjakom i malo belog luka poslužena u tegli, a sa “strane” tostirani hleb u papirnoj kesi i džem od šumskog voća najavio je sjajne ukuse. Vrlo efektno i atraktivno servirano, uz volšebno mešanje slanih i slatkih ukusa.

Pate
Pate

Potom odličan jagnjeći karpaćo, sa vrganjima, parmezanom, rukolom i pinjolama, a u ponudi su i tuna i sa limetom i pinjolama, te klasičan goveđi sa rukolom i parmezanom. Neizbežna pasta prisutna je u dve verzije, sa tartufima ili sa škampima i spanaćem, a onda kreće glavni, mesni deo… Od domaće kobasice sa sirom, ljuta & dimljena, preko ramsteka i bifteka, do mesa odležalog 14 ili 21 dan: rozbratna, T bone i ribay steak, pa Black Angus burger sa prelivom šefa kuhinje, Kansas steak i jagnjeći biftek sa puterom od tartufa.

Jagnjeći karpaćo
Jagnjeći karpaćo

Ovog puta probali smo spektakularno serviran ribay steak, pečen taman kako i koliko treba, u izdašnoj pratnji grilovanog povrća. Isped mesa je niz teglica koje daju i vizuelni i aromatični poseban ugođaj, u rasponu od ružičaste himalajske do crne doli, barbecue sosa ili senfa sa slačicom sveukupno čine zaista poseban doživljaj. Slatki deo čine suffle u tri verzije (vanila sladoled, kesten, crni tarufi), lemon cake sa pinjolama ili chocco truffles u dve verzije: cimet/čili ili crne, kao i ponovo maštovito prezentiran mus od crne čokoalde sa tartufima i šumskim voćem. Izbor vina koji se permanento širi i dopunjava, gde je polovina ponude uvek oslonjena na srpska vina, a druga polovina donosi vina sa svih svetskih meridijana, inspiriše na skladna uparivanja. Takođe, u ponudi je i “Wine menu” sa selekcijom pršuta, kobasica i sireva, uz dodatak kapara, sušenog paradajza, ajvara…U par reči: jednostavno i ubedljivo, efektno i jako dobro – steak & wine.

Bulevar Oslobođenja 73
011 2464257

Tekst: Peđa Kresojević, časopis Vino & Fino