Uz hranu počinje priča
SavetiKreativni novogodišnji zalogaji

Kreativni novogodišnji zalogaji

Novogodišnji praznici su odličan povod za kreativnost, posebno kada su novogodišnji zalogaji u pitanju.

Novogodišnji zalogaji – slani i slatki mogu biti projekat koji će okupiti mlade i starije u pripremi i dekoraciji. Evo nekoliko ideja za razne ukusne i dekorativne poslastice koje možete napraviti:

Novogodišnji keksići:

  • Keksiće možete izrađivati u raznim oblicima poput jelki, zvezda, zvončića i Deda Mraza. Koristite raznobojno šećerno posipanje, jestive boje ili šećernu glazuru za ukrašavanje.
Novogodišnji keksići
Novogodišnji keksići

Čokoladne kuglice:

  • Napravite kuglice od čokolade sa različitim ukusima. Dodajte seckane orahe, bademe ili suvo voće. Zatim ih uvaljajte u kakao prah, šećer u prahu ili kokos.

Novogodišnji kolač:

   • Napravite kolač u obliku jelke ili Deda Mraza. Koristite razne slojeve sa različitim bojama, ukusima ili teksturama, a zatim ga prelijte glazurom i ukrasite.
Kolači
Kolači

Voćna salata u obliku jelke:

  • Isecite razno voće (jabuke, kivi, jagode) u obliku jelke. Poslužite ih na tanjiru ili postavite na veliki tanjir zajedno sa šlagom.

Slatka kuća:

  • Napravite kućicu od medenjaka. Ovo je izuzetno zabavan projekat koji može postati lepa tradicija. Koristite medenjake za zidove, krov i dekor, a zatim ih spojite jestivim lepkom (glazurom).
Slatka kuća
Slatka kuća

Slani keks u obliku zvezda:

  • Napravite slane kekse sa dodacima poput parmezana, origana ili susama. Isecite ih u obliku zvezda ili drugom novogodišnjem obliku i poslužite kao ukusnu i dekorativnu užinu.

Voćni kompot:

  • Pripremite voćni kompot od zimskog voća poput jabuka, krušaka i suvog voća. Poslužite ga u dekorativnim posudama ili u staklenim čašama.

Mini puding:

  • Napravite mini puding poslastice u čašama. Dodajte slojeve različitih ukusa, poput vanile, čokolade i jagode, a zatim ukrasite vrh šlagom ili jestivim ukrasima.

Ove ideje su samo početak, a kreativnost nema granica! Slobodno prilagodite recepte i dekoracije prema vlastitom ukusu i stilu.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama