Uz hranu počinje priča
ZanimljivostiHrana je najvažniji gost na venčanju

Hrana je najvažniji gost na venčanju

Agencija za dekoraciju i organizaciju venčanja White je pravi sagovornik u sezoni venčanja koja je uveliko počela – dok se biraju termini, slušaju bendovi i pozivnice uručuju po celoj Srbiji – ovaj beskrajno simpatičan, pozitivan i kreativan tim je na raspolaganju mladencima da im olakša život i obezbedi savršen dan za pamćenje.

Milica i Maja
Milica i Maja

HPP: Ko ste vi?
– Mi smo Milica i Maja iz agencije White. Naša agencija za dekoraciju i organizaciju venčanja postoji već tri godine i u tom periodu ispunila je želje i snove stotinama mladenaca! Zadovoljstvo i osmeh naših klijenata dokazuju da smo zahvaljujući uloženom trudu, uvek novim idejama i strpljenju na pravom putu i da ćemo tim putem nastaviti da koračamo i u budućnosti.  Ukoliko ste svoje venčanje do tančina već osmislili – iznenadićete se kako ćemo uspeti da i naizgled nemoguće učinimo mogućim, a ukoliko ste neodlučni, naš tim i razgranata mreža saradnika, vrhunskih znalaca u svom poslu, postaraće se da vam sveobuhvatnim asortimanom usluga i na javi dočara raznolikost i inovaciju po kojoj je agencija White već godinama prepoznatljiva.
Naš tim: pre svega, nas dve – Milica i Maja – vešti organizatori, dekorateri, „uradi sam“ majstori, a po potrebi i – psiholozi 🙂  Zoka – dekupaž i grafički dizajn maher! Marija – ekspert za cveće i papir, ili cveće od papira 🙂 Ivana fotograf – oštro, a nežno oko za „hvatanje“ najlepših, najemotivnijih i najljubavnijih momenata u vašem životu i najlepšem danu. Ivana – pisac, lektor, maštovita, prava reč. Miki i Marko – stručni, majstorsko-fizikalni kadar – jakih leđa i ruku, ali mekog srca. Marina – slatki „aroma“ zalogaji, svih ukusa, boja i oblika. Maja – doktor za cupcakes iz mašte, satkanih od snova i čokolade.

Cupcakes
Cupcakes

HPP: Tri stvari bez kojih nijedno venčanje ne može?
– Ljubav, dobar zalogaj i naravno – agencija White 🙂

HPP: Gde nalazite inspiraciju?
– Uvek u najboljem i najlepšem. Verujemo da bi planiranje venčanja, baš kao i svaki drugi dan naših života, trebalo da bude ispunjeno ozarenim licima, osmesima i nepresušnom svetlucavom energijom i bezuslovnom ljubavlju. Možda će nekom zazvučati kao otrcana fraza, ali inspiracija je zaista svuda oko nas – u budućim mladencima, u cveću, proleću, ukusnom zalogaju… Jer love is always in the air 🙂

Dekoracija by White
Dekoracija by White

HPP: Koliko je važna hrana na venčanjima?
Veoma je važna. Hrana je onaj tajni „začin“, nezaobilazni detalj koji svakom venčanju daje ukus, miris i poseban „šmek“. Naše podneblje poznato je kao gurmansko, nijedan važan dan, datum ili lepa vest ne mogu da prođu bez dobrog zalogaja. Tako je i venčanje dan kada najbliži članovi porodice i prijatelji mogu da uživaju u gastronomskim čarolijama. Naravno, niko (ili se bar tako svi nadamo ) na venčanje ne dolazi zbog hrane, ali iz iskustva znamo da ukoliko posluženje kasni ili, ne daj bože, bude servirano hladno, to će biti stvar koja će pokvariti celokupan utisak, ma koliko se trudili oko svih ostalih detalja. Zato je važno da sa osobljem restorana ili dostavljačima keteringa svi mladenci ugovore tačan tajming, da buduća mlada i mladoženja unapred isprobaju sve sa menija i budu sigurni da će ukusni zalogaji doprineti njihovom veselju. Takođe, zamolite bend da tokom ručka svira laganu, opuštajuću muziku, tiho, jer ništa ne kvari ugođaj kao glasna muzika i poziv na đuskanje tokom ručka. Gosti će od ranog jutra biti okupirani spremanjem, mnogi i putovanjem do mesta proslave i ručak je zaista važan kako bi sa mladencima, siti i nasmejani, plesali do jutra 🙂

Rakijica
Rakijica

HPP: Koji su trendovi aktuelni kada je hrana u pitanju? Šta se najčešće traži?
– Poslednjih nekoliko godina aktuelan je švedski sto, jer je zaista i najpraktičniji – svako prošeta do posluženja kada želi, jer nismo svi gladni u isto vreme. Meni se uglavnom sastoji iz hladnih i toplih predjela sa velikim izborom sireva i neizostavnim-dimljenim mesom. Kao glavno jelo, osim velikog izbora egzotičih jela koja su na trpezu stigla iz celog sveta, okeana i dalekih mora (morski plodovi, indijska, kineska, meksička, italijanska hrana), naši mladenci se i dalje u najvećem broju odlučuju za proverenu, tradicionalnu hranu naših mama, baka i prabaka. To je gotovo uvek sočan komad mesa (roštilj, pečenje, bifek), kuvani ili pečeni krompir, sarmice od zelja, često i svadbarski kupus poslužen na originalan i drugačiji način.

HPP:  Šta je vaša preporuka kada je hrana u pitanju?
Osim srpske tradicionalne kuhinje koja podrazumeva velike količine mesa, naša preporuka je mešoviti meni u koji bi uvrstile, na primer, salate sa morskim plodovima i ribom, krokete od povrća, potaže, grilovane pečurke, paste sa neobičnim, ukusnim sosevima. Naša preporuka uvek je i slatki sto. Osim raskošne mladenačke torte, gosti će sigurno uživati i u ukusnim cupcakes, popcakes, francuskim makaronima, puslicama, vočnim štapićima u čokoladi.

Slatki sto
Slatki sto

HPP:  Šta će biti hit ove sezone?
– Kao i prethodnih godina, vintage, rustičan stil aktuelan je i ove sezone, sa malim promenama u bojama. Sada dominiraju vesele i jarke boje. Vrhunski svetski dekorateri i najpoznatiji organizatori venčanja za boju ove sezone proglasili su marsala boju (boju vina burgundac).

HPP:  Šta biste voleli da uradite a niste do sada imale priliku?
To bi svakako bilo venčanje na otvorenom, spoj modernog i stila dvadesetih godina. Poljana, drveće, mnogo cveća, lampiona, lampica. Bale sena, sofe, lejzibegovi. Mladenci i gosti odeveni u stilu dvadesetih – Coco Chanel, šeširi, biseri, muštikle. Služile bi se sve vrste kanapea i dobro francusko vino, a za dezert – ukusne i šarene voćne korpice.

HPP: Vaš savet mladencima…
Da li ćete sudbonosno „da“ izgovoriti pod vedrim nebom, ostaje li “Vintage look” – blistavo belo, moderno ili tradicionalno, ili whimsical trend – eksplozija boja, marsala… previše je izbora, stilova i trendova. Ne brinite, bilo da već znate koji stil je vaš zaštitni znak ili još uvek plivate u moru odluka i dilema – mi smo tu da zajedno sa vama podelimo ove “slatke muke” i udesimo da najradosniji dan u vašem životu bude baš onakav kakav ste želeli.
“Napraviću sebi svet kakav mi odgovara”, koliko je samo istine stalo u ovu kratku rečenicu vesele Pipi duge čarape. Ona se krije u svakom od nas, a venčanje je prilika da sve vaše snove i maštanja prenesete i na javu, baš onako kako vama odgovara!

Cupcakes
Cupcakes

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama