Miloš Janošević – barmen iz Srbije Svetski šampion

1228
views
Miloš Janošević
Miloš Janošević

Miloš Janošević, dvadesetčetvorogodišnji barmen iz Beograda, postao je Svetski šampion u Tokiju, Japan, na Svetskom takmičenju barmena u kategoriji Bartenders Choice.

Kao dobitnik ove nagrade Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije (www.bar.rs) od kada se takmiči na svetskim šampionatima.

Miloš Janošević
Miloš Janošević

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali sa preko 500 posmatrača. Miloš je prvo mesto osvojio sa koktelom Ura-nage koji je imenovao po nazivu najkomplikovanijeg zahvata u japanskoj borilačkoj veštini džudo. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju. Kao što je zadatak kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan homemade sastojak. Homemade sastojak koji je obogatio ukus koktela bio je liker od maline koji je Miloš sam napravio. Prezentacija i degustacija Ura-nage koktela biće u lokalu Bar central, Kralja Petra 59 u Beogradu, gde je inače centar Udruženja barmena Srbije.

Dodela nagrade
Dodela nagrade

Miloš Janošević je ovim poslom počeo da se bavi pre četiri godine kada se upisao na kurs za obuku barmena koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi nakon završene obuke dobio je posao u centru Udruženje barmena Srbije, lokalu Bar central. Njegova posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim mentorstvom je nastavio da se usavršava.

Na World Cocktail Championships (WCC) u Tokiju, koje organizuje IBA (International Bartenders Association) izuzetno zapažen nastup imao je i naš predstavnik Goran Rajović u takmičenju Flairtending, a pobedu je odneo mladi Poljak Marek Posluzni.
Za najbolji koktel WCC 2016 proglašen je koktel The Beste Scene koji je pripremio Japanac Kenji Tsubokura.