Uz hranu počinje priča
DogađajiChef’s Tour – turneja šefova tri beogradska hotela

Chef’s Tour – turneja šefova tri beogradska hotela

Chef’s tour je kulinarski koncept u okviru kojeg tri šefa sarađuju u pripremi posebnih degustacionih menija koji će biti u ponudi na tri različite lokacije – hotel Radisson Collection, hotel Marriot i hotel Square Nine.

Kulinarska turneja pod nazivom “Chef’s tour” okupila je tri kuvara:  Vanja Puškar – osnivač koncepta New Balkan Cuisine, Nenad Jovanović – šef kuhinje restorana Credo i Eyck Zimmer – kulinarski direktor restorana The Square.

Chef's tour - photo Live Production studio
Chef’s tour – photo Live Production studio

U tri beogradska restorana će tokom novembra i decembra biti održana vrlo zanimljiva gastronomska “turneja” u okviru koje će šefovi predstaviti ljubav i strast prema hrani, kao i lokalne i sezonske namirnice pripremljene najboljim tehnikama. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa njihovim individualnim stilovima kuvanja, kroz arome Balkana, nordijske i klasične francuske kuhinje sa pažljivo biranim vinima najboljeg kvaliteta. Svaka večera se sastoji od devet jela, a svaki šef je zadužen za tri jela.

Chef's tour - photo Live Production studio
Chef’s tour – photo Live Production studio

Prva večera se održala u hotelu Radisson Collection, Old Mill Belgrade a dalji jedinstveni obilazak grada kroz jelovnike se nastavlja u restoranu Credo 23. novembra, a treća i finalna večera će biti u restoranu The Square 7. decembra.

Degustacioni jelovnik koji se sastoji od devet jela košta 6.000 dinara po svakoj večeri, a uparivanje pića se plaća 3.000 dinara po večeri.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama