Restoran Geranium iz Kopenhagena u OMB Larder + Lounge

805
views
Fabrizio Bigi i Vanja Puškar
Fabrizio Bigi i Vanja Puškar

Hotel Radisson Blu Old Mill nastavlja da pomera gastro granice i  beogradskoj publici priprema jedinstveni događaj “Filozofija nordijske kuhinje” u saradnji sa restoranom sa dve Mišelinove zvezdice Geranium iz Kopenhagena.

U ponedeljak 15.06. sa početkom u 18h će se održati ekskluzivni gastronomski događaj koji će okupiti vodeće šefove OMB Larder + Lounge (Fabrizio Bigi i Vanja Puškar) i šefove restorana sa dve Mišelinove zvezdice Geranium iz Kopenhagena (Panos Tsikas i Nenad Jovanović) koji će predstaviti specijalni meni inspirisan filozofijom nordijske kuhinje uz primenu lokalnih namirnica.

Nenad Jovanović
Nenad Jovanović

Restoran Geranium je proglašen za najbolji nordijski restoran, a nalazi se na 51. mestu San Pellegrino-ve liste najboljih restorana sveta.

OMB Larder + Lounge neguje koncept spore hrane (”Slow food”), namenjen hedonistima i istinskim ljubiteljima hrane koji polako uživaju u svakom zalogaju obroka i smatraju gastronomsko uživanje načinom života. Ovaj koncept je predstavljen pre 30 godina, kao alternativa brzoj hrani (”Fast food”), u nastojanju da se očuva nasleđe tradicionalne i regionalne kuhinje i podstakne poljoprivreda i stočarstvo u lokalnim eko-sistemima. U restoranu je uveden i inovativni, održivi koncept “nulte kilometraže”, što znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača. Sve namirnice su vrhunskog kvaliteta, pažljivo odabrane i maštovito kombinovane u jelima raznovrsnih boja i prefinjenih ukusa.

Geranium
Restoran Geranium

Beograđani će imati jedinstvenu priliku da 15. juna uživaju u specijalitetima i desertima kao što su:

  • Smuđ kuvan u braon puteru, svež grašak sa lavandom i sosom
  • Svinjski obrazi sa cveklom kuvani u senu, tapioka i jabukovo sirće
  • Badem torta, puter sa medom sa Homolja

Radisson Blu Old Mill hotel je deo Carlson Rezidor grupe, koja ima 1352 hotela u 108 država sveta. Carlson Rezidor grupacija je jedna od najbrže rastućih grupacija u svetu. Ima više od 88.000 zaposlenih i okuplja brendove hotela Quorvus Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites By Carlson.