Koradžija – kuća dobrih kora na Dorćolu

365
views
Koradžija
Koradžija

Radnja Koradžija se smestila u ulici Cara Dušana u blizini Bajloni pijace i nudi proizvode od testa po starom receptu u novom pakovanju.

Testa su značajan sastojak srpske gastronomije, pa je logično što je zanatska izrada takvih proizvoda veoma cenjena. Testa su osnov mnogih specijaliteta, od predjela, preko glavnog jela do deserta. Кoradžija je porodični brend koji od zaborava čuva ovaj stari zanat finog mešenja i razvlačenja tananih korica.

Flekice i mlinci
Flekice i mlinci

Mlađa generacija u radnji Koradžija je zanat nastavila i tu se može birati iz širokog asortimana, od kora za pite i gibanice, rezanaca za supu, tarane, mlinaca i flekica, do kora za slane i slatke torte. Svaki dan u ponudi imaju i sveže slatke, slane pite i baklave.

Testenine
Testenine

U ponudi imaju domaće proizvode koji se izrađuju na tradicionalan način, od sirovina vrhunskog kvaliteta. U proizvodnji vlasnici pažljivo biraju brašno tačno određenog porekla, a višegodišnje porodično iskustvo i majstorstvo ručne izrade je ono što njihove proizvode čini posebnim. Treća generacija koradžija u ovoj zanatskoj radnji nastavlja profesiju baka Cvete koja je davnih godina stigla u Beograd i osnovala radionicu za proizvodnju kora.

Cara Dušana 65
+381 11 407 9298
koradzija.rs