Poslastičarnica – zanatski sladoled

223
views
Poslastičarnica
Poslastičarnica

Poslastičarnica, lokal posvećen sladoledu u centru Beograda gde možete da uživate u zanatskom sladoledu napravljenom od svežih i prirodnih sastojaka.

Poslastičarnica radi pod parolom „Pred vama nemamo tajni“. Radionica u kojoj se sladoled pravi se može videti kroz izlog, što donosi dvostruko uživanje jer dok degustirate sladoled možete gledati njegovu pripremu.

Ovde se pravi mlečni sladoled po staroj venecijanskoj recepturi u koju se dodaju pasterizovana žumanca. Ono što je specifično za njihovu ponudu su lokalni ukusi koji se ne mogu naći nigde drugde, što opravdava njihov moto „sladoled sa stavom“. Da sladoled može biti predjelo pokazuju jedinstveni ukusi sladoleda od ajvara i kačkavalja. Tu su dalje ukusi autohtone sorte kruške karamanke, ukus suve šljive. U delu sladoleda inspirisanog pićem su sladoled od autohtone sorte vina tamnjanika i sladoled od rakije od šljive iz manastira Kovilj.

Zanatski sladoled
Zanatski sladoled

Pored klasika kao što su čokolada, lešnik, pistaći u ponudi su i krema espresso, nezaobilazna srpska malina, sladoled od lavande, kamilice i sladoled od omiljenog sprskog keksa plazme. U baštici ispred lokala može da se uživa u šoljici italijanskog espresa, a nisu ni kućni ljubimci izostavljeni, jer u ponudi imaju i sladoled za kuce.

Maršala Birjuzova 7
+381 11 3282715
www.facebook.com/poslasticarnica.gelato.patisserie.coffee