Uz hranu počinje priča
Saveti10 načina da iskoristite posudu za led

10 načina da iskoristite posudu za led

Posude za led mogu da se iskoriste na različite načine – a ne samo za pravljenje kockica leda.

Evo 10 korisnih predloga za upotrebu posuda za led.

1. Čuvanje svežih začina
Ukoliko imate višak svežih začina, možete ih zamrznuti za kasnije. Začinske biljke kao što su ruzmarin, žalfija, majčina dušica i origanom, možete zamrznuti u maslinovom ulju.

2. Supa u kockicama leda
Bistru supu možete sačuvati za kasniju upotrebu zamrzavanjem u posudama za led. Kada vam zatreba, samo izdvojite broj kockica koji vam je potreban.

3. Vino za kuvanje
Ukoliko vam ostane vina na dnu flaše, možete da ga zamrnete i iskoristite u pripremi hrane. Alkohol sprečava da se  vino zamrzne u potpunosti, ali kockice se brzo naprave, pa ih možete prebaciti u drugu posudu za zamrzavanje.

4. Voće u kockicama
Ako vam ostane voća ili voćnog soka, možete ga zamrznuti i iskoristiti za osvežavajuća pića i kao sastojak i kao dekoraciju.

5. Kafa u kockicama leda
Savršen način da se napravi ledena kafa. Zamrznite ostatak kafe ili napravite količinu taman za posudu za led.

6. Zaliha hrane za bebe
Ako pravite svoju hranu za bebe, posude za led su savršene veličine za pojedinačne porcije koje možete da zamrznete za kasnije.

7. Karamelizovan luk
Da li ste znali da možete da zamrznete karamelizovani luk ?! U pripremi napravite višak, koji ćete zamrznuti i sebi zahvaliti kada dođe trenutak da ga iskoristite.

8. Višak belanaca
Ako imate recept za koji je potrebno više žumanaca nego belanaca, ne odbacujte ga. Belanca možete zamrznuti za kasnije.

9. Mleko i pavlaka
Ako vam je preostalo mleka, a ne planirate da ga uskoro iskoristite, zamrznite ga za kasnije.

10. Organizujte ostavu
Posude za led su savršene za sve sitnice koje nam se razvlače po fijokama i ostavi. U njih možete da smestite gumice za tegle, nastavke za šlag kesu, zatvarače za flaše….

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama