Uz hranu počinje priča
SavetiHrana na plaži - kreativne ideje za hranu i čuvanje hrane na...

Hrana na plaži – kreativne ideje za hranu i čuvanje hrane na plaži

Hrana na plaži ne mora biti jednolična, iako su sendviči i čips uvek pouzdan izbor, zašto ne biste isprobali još neke ukusne a jednostavne opcije? Uz predlog obroka tu su i saveti za skladištenje i transport, kako biste u potpunosti uživali u gozbi pored mora.

Dan na plaži zahteva više od kreme za sunčanje i peškira; zahteva ukusnu hranu da biste bili puni energije i zadovoljni dok se sunčate i slušate zvuk talasa.

Voćni ražnjići
Sveže voće je osvežavajući izbor koji dodatno hidrira organizam. Šareni voćni ražnjići su zgodni jer kombinuju nekoliko voćki, a sa štapića se lako može skinuti zalogaj po zalogaj. Napravite kombinaciju voća veličine zalogaja poput lubenice, ananasa, grožđa i bobičastog voća na ražnjićima. Čuvajte ih u izolovanoj posudi ili umotajte u vlažnu krpu i stavite u ručni frižider.

Voćni ražnjići
Voćni ražnjići

Ukusne rolnice
Umesto tradicionalnih sendviča, napunite meke tortilje raznim punjenjem kao što su piletina na žaru, avokado, hrskavo povrće i ukusni sosovi. Čvrsto ih urolajte i učvrstite čačkalicama ili umotajte u pergament papir da biste sprečili odmotavanje tokom transporta. Držite ih ohlađene u frižideru dok ne krenete, a na plaži uz zamrznutu vodu ili u ručnom frižideru.

Tortilja rolnice
Tortilja rolnice

Tegla salate
Salate mogu biti pogodne za plažu ako su pripremljene unapred i spakovane u prenosive tegle. Složite svoje omiljene sastojke za salatu u staklenu teglu, počevši od preliva na dnu, a zatim čvrstog povrća, proteina i lisnatog povrća na vrhu. Kada dođe vreme za jelo, jednostavno protresite teglu da rasporedite preliv i uživajte u hrskavoj i osvežavajućoj salati. Ne zaboravite da tegle držite uspravno u frižideru ili izolovanoj vrećici da biste održali svežinu.

Salata u tegli
Salata u tegli

Zdrava užina
Napravite pojedinačne pakete grickalica ispunjenih zdravim poslasticama kako biste bili puni energije tokom dana. Kombinujte mešavinu orašastih plodova, sušenog voća, granole i kockica sira u malim kesama ili posudama koji se mogu zatvoriti. Ove grickalice ne zahtevaju pribor i pružaju zadovoljavajući balans ukusa i hranljivih materija. Čuvajte ih u hermetički zatvorenim posudama kako biste održali svežinu.

Smrznuti zalogaji
Dani na plaži zahtevaju nešto hladno i osvežavajuće. Pripremite zamrznute poslastice poput voćnih sladoleda ili zamrznutog voćnog jogurta unapred i čuvajte ih u prenosivom hladnjaku sa paketima leda. Ovi ledeni užici ne samo da će vas rashladiti, već će vam pružiti i ukusno slatko uživanje u vrućem danu. Razmislite o eksperimentisanju sa ukusima poput tropskog voća, kokosa ili osvežavajuće mente.

Sladoled
Sladoled

Rešenja za skladištenje

Prevoz hrane do plaže može biti izazov, ali sa pravim rešenjima za skladištenje, hrana će stići u savršenom stanju. Evo nekoliko saveta:

Izolovani hladnjak: Investirajte u kvalitetan izolovan rashladni frižider ili rashladnu torbu kako biste osetljive namirnice održali svežim i ohlađenim. Spakujte i pakete leda ili flaše sa smrznutom vodom kako biste održali željenu temperaturu.

Rashladna torba
Rashladna torba

Hermetički zatvorene posude: Odlučite se za posude koje se mogu hermetički zatvoriti kako biste sprečili prolivanje ili curenje. Ovo osigurava da vaša hrana ostane cela i sveža tokom transporta.

Hermetički zatvorene posude
Hermetički zatvorene posude

Vlažni peškiri ili pakovanje leda: Umotajte kvarljive namirnice kao što su voće ili salate u vlažne peškire ili koristite pakete leda ili zamrznutu vodu da ih ohlade i sprečite zagrevanje..

Odvajanje slojeva: Odvojite vlažne i suve sastojke da biste održali njihovu svežinu. Spakujte prelive i sosove u posebne male posude kako biste sprečili kvašenje.

Slojevi
Slojevi

Ove kreativne i ukusne opcije hrane za plažu se lako pripremaju i zgodne su za transport i skladištenje. Od voćnih ražnjića do salata, postoji mnogo mogućnosti za nezaboravnu gozbu pored mora. Korišćenjem odgovarajućih rešenja za skladištenje, možete uživati u hrani bez ugrožavanja njene svežine ili ukusa.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama