Uz hranu počinje priča
ZanimljivostiBarcaffe poklonio glavnom gradu novi hotel za insekte

Barcaffe poklonio glavnom gradu novi hotel za insekte

Beograd je postao bogatiji za još jedan hotel za insekte! Ovaj pomalo neobičan objekat, koji služi za povećanje populacije korisnih insekata, osvanuo je u Topčiderskom parku.

Barcaffe želi da skrene pažnju na očuvanje biološke raznolikosti, a pravi primer za to je sve popularniji blend Barcaffe Espresso Flora, koji se proizvodi uz poštovanje strogih etičkih i ekoloških standarda, odnosno bez bilo kakvih negativnih uticaja prirodu i lokalnu zajednicu.

„Barcaffe espresso želi da podigne svest o značaju insekata, koji predstavljaju važnu kariku svakog ekosistema, ali sa druge strane, sve teže pronalaze svoje stanište u prirodi. Zato smo odlučili da jedan ovakav primerak poklonimo našem glavnom gradu i skrenemo pažnju na značaj biljnog i životinjskog sveta, naročito na zelenim površinama urbanijih sredina”, kaže Nikola Mandić, regionalni menadžer za razvoj Barcaffe brenda.

Barcaffe postavio hotel za insekte
Barcaffe postavio hotel za insekte

Hoteli za insekte su sve popularniji u svetu, jer privlače korisne vrste koje oprašuju biljke i tako podstiču biodiverzitet. Takođe, doprinose kontroli šetočina u poljoprivrednom uzgoju i smanjuju potrebu za hemijskim pesticidima.

„Naš premijum blend Barcaffe Espresso Flora deo je rastuće zajednice koja stvara bolju i zeleniju planetu. Najveći pokazatelj za to je Rainforest Alliance – sertifikat saveza kišnih šuma koji promoviše ekološku odgovornost i podrazumeva pridržavanje niza propisa. Plantaže i farme koje imaju Rainforest Alliance u potpunosti poštuju važnost očuvanja biološke raznolikosti, prirode i životinjskih staništa, kao i dobrobiti radnika i njihovih porodica. Ovaj žig na pakovanju dakle znači da je svako zrno sertifikovano, a osim toga, naša Flora pakovana je u ekološki prihvatljivu foliju, bez aluminijuma“, kaže Marko Vukčević, voditelj prodaje za Barcaffe espresso u Atlantic grupi.

Barcaffe Flora
Barcaffe Flora

Zahvaljujući različitim materijalima od kojih je sačinjen hotel za insekte, pčele, bubamare, leptiri i drugi oprašivači dobiće bezbedno mesto u kom će moći da borave i provedu zimu. Ipak, u periodu kada je toplo, u ove konstrukcije najviše “svraćaju” pčele kojima nisu potrebna velika gnezda u smislu socijalne organizacije. To znači da sasvim bezbedno mogu da se posmatraju izbliza, što predstavlja još jednu vrednost ovih korisnih objekata. Zato, svratite u Topčiderski park ovih dana da pogledate kako hotel za insekte “radi” u svom prirodnom okruženju i postanite deo Barcaffe Espresso Flora zajednice koja brine o ekosistemu!

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama