1. Isprati 1 1/2 šolje suši pirinča u nekoliko hladnih voda dok voda ne postane bistra. Ocediti i prebaciti u manju šerpu. Dodati 2 šolje hladne vode i pustiti da proključa na srednjoj temperaturi. Promešati par puta, poklopiti i smanjiti temperaturu na najniži stepen. Kuvati dok sva voda ne ispari i dok pirinač ne postane mekan, oko 20 minuta.
  2. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti poklopljenu oko 10 minuta. Zatim u činijici pomešati 2 kašike pirinčanog sirćeta, 2 kašike šećera i 1 kašičicu soli, i mešati dok se šećer ne rastvori. Preliti pirinač mešavinu i lagano promešati, ostaviti poklopljeno da bi pirinač bio topao pri služenju.
  3. Dok se pirinač kuva napraviti tuna salatu. Pomešati majonez, ljuti sos i susam ulje dok ne postanu ujedinjeni, dodati iseckani mladi luk i dve konzerve tune (oceđene), i viljuškom sve dobro izmešati.
  4. Pripremiti ostale sastojke, omlet i povrće.
  5. Za konstrukciju, jedan list nori alge iseći na četiri kvadrata. Svaki komad okrenuti da sjajni deo lista bude ka radnoj površini, na jednom ćošku složiti kašiku pirinča, tuna salate i ostalih sastojaka i urolati u fišek. Ponoviti koliko god puta i sa kojim god sastojcima želite.