Recept za rižoto sa šparglom

2681
views
Recept za rižoto sa šparglom
Recept za rižoto sa šparglom

Od špargli se prave ukusni potaži, hrskave salate, a odlične su i grilovane ili kratko termički obrađene na puteru. Recept za rižoto sa šparlgom je savršen za letnju sezonu.

Kako god da ih pripremate, gledajte da to bude nežno i kratko, bez previše maltretiranja začinima i dugim kuvanjem. Kako god da je pripremana, divno se slaže sa maslinovim uljem, a od vina joj najviše prijaju bela, posebno lagana i sveža.

Recept za rižoto sa šparglom

Sastojci: ½ kg špargli, 1 šolja pirinča, 1 litar pileće supe, 2 čena belog luka, 1 mala glavica luka, 1dl belog vina, parmezan, maslinovo ulje, morska so, biber

Priprema: Špargle operite i izlomite na komadiće od oko dva santimetra. Na puteru propržite sitno iseckan luk, pred kraj dodajte i beli luk, pa dodajte pirinač. Promešajte dobro, pa nalijte vinom. Kad ispari alkohol, dodajte špargle i nalijte sa dve kutlače supe. Mešajte dok se tečnost ne apsorbuje, pa ponovo dodajte supu i tako sve dok pirinač ne postane al dente kuvan. Doterajte ukus solju i biberom i obilno pospite listićima parmezana.
Služite uz Vina Laguna Malvaziju Vižinada 2012.