Uz hranu počinje priča
PutovanjaPijaca Naschmarkt u Beču

Pijaca Naschmarkt u Beču

Pijaca Naschmarkt u Beču je živopisno mesto koje je popularno i među lokalcima i među turistima. Nalazi se u srcu Beča i poznata je po raznovrsnosti svežih proizvoda, začina i internacionalne kuhinje.

Pijaca Naschmarkt ima bogatu istoriju koja datira još od 16. veka kada je bila jednostavna pijaca voća i povrća. Vremenom se asortiman proširio na meso, ribu i mlečne proizvode i na kraju je postala najveća pijaca na otvorenom u Beču.

Naschmarkt pijaca u Beču
Naschmarkt pijaca u Beču

Danas, Naschmarkt okuplja više od 100 prodavaca koji prodaju sve od egzotičnog voća i povrća do svežih morskih plodova, mesa i sireva. Posetioci takođe mogu pronaći širok spektar začina, čajeva i drugih autentičnih proizvoda iz celog sveta.

Jedna od jedinstvenih karakteristika Naschmarkta je gastronomska raznolikost. Pijaca je dom mnogih malih kafića i restorana koji nude razne kuhinje iz celog sveta. Pored klasične bečke kuhinje, tu su i indijski, tajlandski, bliskoistočni i italijanski ukusi, sve na jednom mestu.

Restorani na pijaci
Restorani na pijaci

Pored ponude hrane i pića, na pijaci se nalazi i nekoliko antikvarnih i starinskih prodavnica, što ga čini odličnom destinacijom za kolekcionare i ljubitelje istorije. Ova lokacija je takođe poznata i po noćnom životu, sa brojnim barovima i klubovima u okolini.

Sve u svemu, Naschmarkt je obavezna destinacija za sve koji putuju u Beč. Ovo mesto nudi jedinstven uvid u istoriju i kulturu grada, kao i priliku da doživite lokalnu hranu i pokupite neke sveže i jedinstvene suvenire. Bez obzira da li ste gurman, ljubitelj istorije ili samo tražite zabavnu i živu atmosferu, Naschmarkt je savršeno mesto da provedete popodne u Beču.

NAJČITANIJE

Šta je kinoa (quinoa) i kako je kuvati

Kinoa je supernamirnica. Spada u proteinsku hranu, a dobar je izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i biljnih vlakana. Pritom, kinoa ne sadrži gluten! Ima čvrstu, pomalo...

Kako se prave savršene prženice!?

Savršene prženice bi trebalo da budu meke i kremaste u sredini, a zlatne i hrskave spolja. Najčešće se služe za doručak, posebno vikendom, i...

Recept za Hugo koktel

Osvežavajući Hugo koktel je nastao u severnoj Italiji - u južnom Tirolu, i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime koktela se izgovara "Ugo” i...

Reklama